Dela
Se filmen

Oslipad diamant på Öddö, ca 300 m fr en av Strömstads finaste stränder. Möjlighet till båtplats!

Norra Öddö Furuvik 7 - Strömstad | Såld | Tomtyta: 1 490 m²

Norra Öddö Furuvik 7

Sällsynt tillfälle att förvärva en ogenerat belägen naturtomt, bebyggd med ett mycket enkelt fritidshus (kolonistuga), på nordvästra delen av Öddö, i Strömstad. Tomten ligger ca 300 m från en fantastiskt fin, barnvänlig sydvästvänd sandstrand. På tomten står idag en mindre (sov)stuga / kolonistuga (ca 14 m²) från 1954 med mycket enkel standard. Stugan består av en köksdel samt ett litet sovrum med två platsbyggda bäddar. Idag finns inget indraget vatten (servitut för brunn finns). Friggebod och utedass. Ingen indragen el.

År 2011 beviljades dispens från Länsstyrelsen för byggnation av fritidshus på fastigheten (giltighetstiden för dispens har dock utgått, då ingen byggnation påbörjades inom enl dispensen föreskriven tid). Beslutet om dispens går att läsa under 'Dokument och länkar', i presentationen.

Fastigheten har del i samfälligheten Strömstad Öddö s:15, tillsammans med sex andra fastigheter. Samfälligheten omfattar ca 22 ha (218 000 m²) mark runt om de sju fastigheterna - och har med stor sannolikhet bidragit till att området ser så oförstört och genuint ut som det gör, och att exploateringstakten hållits nere. Från berghällen strax sydväst om fastigheten - ca 100 m från huset - har man en bedårande 180 graders panoramautsikt över bl a Koster och den norska kusten. Solnedgångar här är magiska.

Fakta

Adress:
Norra Öddö Furuvik 7, Strömstad
Kommun:
Strömstad
Typkod:
210, Småhusenhet, tomtmark
Objekttyp:
Fritidshus
Byggår:
1954
Tomtyta:
1 490 m²

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se

Fastigheten

Typ

210, Småhusenhet, tomtmark. Fritidshus.

Servitut, planbestämmelser mm.

Planbestämmelser:
Strandskydd (1975-06-30). Eventuell strandskyddsdispens prövas av Strömstads kommun och granskas sedan av Länsstyrelsen.
Landskapsbildsskydd (1974-12-16), upphävt.

Rättigheter förmån:
Officialservitut enl lantmäteriförrättning fr 1954:
"... rätt dels att taga vatten ur å styckningsfastigheten befintliga vattentäkter, dels att under markytan framdraga erforderliga ledningar för vatten och avlopp över styckningsfastigheten, dels att vid styckningsfastighetens saltsjöstrand anlägga erforderlig båtbrygga, dels att för utfart samt för åtkomst av ovannämnda vattentäkter, ledningar och båtbrygga taga erforderlig väg över styckningsfastigheten." Se äv berörd förrättningskarta under 'Dokument och länkar'.

Gemensamhetsanläggningar: Samfällighet: Strömstad Öddö S:15 (ändamål: grönområde).

Byggår

1954

Byggnadssätt

  • Plintar (stenar).
  • Trä.
  • Trä.
  • Trä.
  • Plåt och plast.
  • Englas.
  • Vatten saknas, Avlopp saknas.

Tomt

Naturtomt.

Bilplats och övriga byggnader

Friggebod och utedass. Dispens/tillstånd för dessa har ej sökts/lämnats.

Övrigt

Fastigheten har rätt till båtplats och har tidigare nyttjat båtplats vid bryggföreningens brygga. År 2017 färdigställdes en ny, påkostad brygga genom föreningens omsorg. Möjlighet finns för ny ägare att nyttja båtplats (nr 1) vid bryggan, dock erfordras i så fall inträde i bryggföreningen, vilket innebär en inträdesavgift om 250 000 - 300 000 kr (exakt belopp fastställs av styrelsen).

Mitt emot den fina sandstranden med bryggan, har vi en annan vacker och barnvänlig sandstrand - nämligen den vid Styrsö Bad & Vandrarhem (https://www.facebook.com/styrsovandrarhem/). Vandrarhemmet (en otroligt praktisk "facilitet" när man exempelvis får gäster - eller bara känner sig sugen på korv och bröd) drivs av sommarvärdar, i Strömstads kommuns regi och på uppdrag av kommunen. Vandrarhemmet driver en kiosk som öppnas vid Kristi Himmelsfärdshelgen och hålls öppen augusti ut. Meny: toast, smoothies, burritos, fruktsallad, glass, dricka godis mm. Även korv och hamburgare som man får grilla själv. Bokningar tas emot från 1 maj och fram till 31 september (uppgifter har lämnats av Vandrarhemmets sommarvärdar för 2019 och gäller för aktuellt år).

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål och boka tid med oss, för visning.

Budgivning
Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Film

Bilder

Norra Öddö Furuvik, flygbild 

Fantastiskt fin, västervänd sandstrand ca 300 m från fastigheten 

Stugan - (bokstavligen) inbäddad i naturens grönska 

Stugan, interiör 

 

 

Norra Öddö Furuvik 7 

Mycket fin, barnvänlig sandstrand ca 300 m från fastigheten - här är det kvällssol! 

 

Bryggföreningens brygga 

 

Möjlighet finns att överta båtplats nr 1. OBS! Erfordrar inträde i föreningen (inträdesavgift!) 

Vägen från stranden till fastigheten 

Vacker skogsväg till fastigheten 

 

Norra Öddö Furuvik 7 

 

 

Enkel "kolonistuga" fr 1954 

Stugan 

 

Enkel "köksdel"  

 

 

Två bäddar i det lilla sovrummet 

 

 

Utedass 

Vacker stengärdsgård runt fastigheten 

 

Från berghällen utanför fastigheten har man 180 graders panoramautsikt mot bl a Koster - och Norge 

Panoramautsikt från berghällen, en solig dag i slutet av maj... 

... med seglingstävlingen Kostervalsen i full gång  

Till Styrsö Bad & Vandrarhem snett emot den "egna" stranden tar man sig på några minuter, med båt 

Styrsö Bad & Vandrarhem med bl a sommaröppen kiosk 

 

Tillbaka på den "egna" stranden 

 

 

 

 

Gott om badmöjligheter vid andra, mycket fina sandstränder på promenadavstånd 

 

 

Magiskt vacker närmiljö 

Seglingstävling Kostervalsen... 

... och de dansanta segelbåtarna  

Tillbaka till Strömstad. Hejdå, Öddö! 

Fastighetskarta. OBS! Placering av byggnaderna är felaktig på kartan, dessa ligger inom fastigheten 

Terrängkarta 

Enligt Hitta.se mätverktyg: avstånd från fastigheten till stranden 

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut