Dela
Se filmen

På attraktiva Galtö: unikt arkitektritat konstnärshus med vy över havet och trädtopparna

Galtö södra 99 - Tanum | Pris: 8 900 000 kr eller högstbjudande | Boyta: 170 m² | Tomtyta: 4 291 m²

Galtö södra 99

Unik fastighet på attraktiva Galtö. Mycket stor, lättskött naturtomt med betagande vyer. Arkitektritat hus, format som ett åttkantigt fyrtorn, disponerande enorma ytor som kännetecknas av ljus och rymd. Stora fönsterpartier med havsutsikt och utblick över bohuslänsk natur och kustlandskap; exklusiva, breda golvtiljor av douglasgran, solfjädersliknande innertak.

Byggnadens arkitektoniska signum kan sägas vara just den solfjäderliknande formen i trä och glas. Fyrtornet bildar navet i huset där resten av byggnaden har formen av en solfjäder. Längs solfjäderns ytterkant är höga fönster/skjutdörrar placerade och varje våningsplan har altaner/balkonger eller längsgående terrasser. Högst upp i fyrtornet finns sittplatser ute på taket där man kan speja på havet i sydväst.

Första våningsplanet har tidigare använts som ateljé/konstgalleri (huset är taxerat som bostadsbyggnad med lokaler, med typkod 223), den totala byggnadsytan är ca 350 m², varav lokalytan - första våningsplan - utgör ca 135 m². Fastigheten lämpar sig ypperligt för er som önskar att arbeta hemifrån. Entréplanets enorma, mycket representativa ytor kan med fördel användas som lokal/kontor/ateljé i anslutning till bostaden - men fungerar lika bra för bostadsändamål.

De generösa glaspartierna, väl tilltagna altaner och balkonger suddar ut känslan mellan inne och ute - huset speglar kusten med öppenhet och många uteplatser. Gedigna materialval och personlig design skapar ett hus utöver det vanliga för er med krav på umgängesytor eller konstnärsliv.

Fakta

Fastighets-beteckning:
Fastighetsbeteckning:
Tanum Galtö 2:128
Adress:
Galtö södra 99, Tanumshede
Kommun:
Tanum
Typkod:
223, Småhusenhet, bostadsbyggnad med lokaler
Objekttyp:
Friliggande villa
Byggår:
1992
Boarea:
170 m²
Biarea:
45 m²
Antal rum:
6 varav 2 sovrum
Tomtyta:
4 291 m²
Pris:
8 900 000 kr eller högstbjudande

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se Intresseanmälan

Beskrivning

Plan 1, bottenvåningen:
Entré via dubbeldörr med överljusfönster. Vi kommer in i en åttkantig hall/ateljé med stjärnformigt trägolv och -tak (golvvärme finns, även elelement på väggarna). Hallen har träväggar med vitmålad väv och fyra höga långsmala fönster, takhöjden är 3,20 m. Helkaklad gästtoalett med dusch, wc och handfat/kommod. Klinkergolv, infravärme och ett litet fönster, i toaletten.

Från hallen nås galleriet/storateljén i den solfjäderformade delen av byggnaden, med sam...ma exklusiva golv i douglasgran med de karaktäristiska breda golvtiljorna (ett genomgående inslag i huset), golvvärme finns. Vitlaserade träväggar och tak, samt vitmålad väv längst in. Ytterväggar av stora skjutbara alternativt fasta glaspartier. Stor murad öppen spis med värmekassett (alla eldstäder i huset fungerar och är godkända för eldning), luft/luftvärmepump och el-element. Även här är takhöjden 3,20 m. Utgång från storateljén till en mycket stor altan med räcken i trä och glas, samt två grindar. Elstyrda markiser ovan fönstren; infravärme.

Groventré/tvättstuga har dels klinker- dels trägolv, golvvärme finns, även el-element. I tvättstugan finns tvättmaskin (2015, Bosch) och torktumlare (Miele), här är också elcentralen placerad. Vitmålade väggar och garderober. Ytterdörr med överljusfönster.

Trapphusdel med en vacker trätrappa i öppen konstruktion - utan sättsteg - till alla planen och ändå upp till tornet, med vilplan mellan de olika planen.

Plan 2:
Vardagsrummet i den solfjäderformade delen har det för huset karaktäristiska, utsökt vackra golvet med breda tiljor (golvvärme finns) samt vitlaserade träväggar och -tak (snedtak med takhöjd mellan 2,45 till 3,85 m). Murad spis med insats även på detta våningsplan, liksom luft/luftvärmepump. Ytterväggar med stora fasta glaspartier i vardagsrummet.

Gästtoalett med wc och handfat/komod, tvägolv och vitlaserad vägg och tak, skjutdörr.

Köksdelen är placerad i den åttkantiga fyrtornsdelen av byggnaden. Ombonad fransk touche - Provence-inspirerade klinkergolv med golvvärme, körsbärslaserade träväggar, -tak och köksskåp. Alla bänkar utom en (träbänken av ask) är formskurna av marmor. Köksö i mitten, med spishäll, diskmaskin (2016, Husqvarna), diskho och täljstenskamin. Spisfläkt (Franke, 2016) i taket. Vidhängd ugn (2009), mikrovågsugn, kyl och frys (2014, Husqvarna), samt en inbyggd extrakyl (2018). Ljusinsläpp från höga långsmala fönster i olika väderstreck, glasad verandadörr ut till köksbalkong med glasräcken, järnräcke och trappa ner till tomten. Köksbalkongen har markis och infravärme.

Sovrummet har trägolv med golvvärme samt vitlaserade väggar och tak. Garderob/walk-in closet. Skjutbart fönster-/väggparti ut till balkong med glasräcke och markis - och en oerhört vacker, vilsam utblick över ängarna och havet. Glasvägg mellan vardagsrum och sovrum, dörrarna mellan rummen är spröjsade glasdörrar.

Badrum i anslutning till sovrummet: klinkergolv med golvvärme, vitlaserade träväggar och tak samt kaklade partier vid handfat. Helkaklad dusch. Wc och dubbelhandfat i marmorbänk, samt skåp. Bastu med aggregat och flera trälavar - samt med viss havsutsikt. Handdukstorksbalkong. Glasdörr, samt ett stort fast fönster och två öppningsbara.

Plan 2,5, entresol: garderober/förråd, vitlaserade träväggar, två stora garderober med skjutdörrar/spegelglas. Wc-rum med handfat/kommod. Entresolplanet har låg takhöjd (perfekt sovavdelning för barnbarnen på besök! :) och synliga takbalkar. Låga öppningsbara fönster, spröjsad glasdörr och fönster ner mot vardagsrummet.

Plan 3:
Det åttkantiga tornrummet med magnifika panoramavyer över trädtopparna och havet har ett stjärnformat trägolv samt vitlaserade väggar och tak (lätt sluttande, 2,15 - 2,60 m takhöjd). I mitten av taket finns en liten glasad tornell med belysning. Mittö med stor bänkskiva - fungerar bl a som rumsinredning (bord). Öppningsbara fönster nästan runt om samt verandadörr ut till balkong runt halva tornet. Glasräcken och en mycket liten terrass utan räcke i söder, samt en liten markis.
Visa mer Visa mindre

Ekonomi

Pris

8 900 000 kr eller högstbjudande.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 450 000 kr varav byggnadsvärde 2 195 000 kr, mark 1 255 000 kr. Värdeår: 1992.

Inteckningar

3 st om totalt 3 650 000 kr.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Tanum Galtö 2:128

Typ

223, Småhusenhet, bostadsbyggnad med lokaler. Friliggande villa. Två fulla våningsplan samt två tornplan.

Servitut, planbestämmelser mm.

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Vattenledning, 14-LUR-660.1
Förmån: Officialservitut Vattenledning,Avlopp, 1435-92/78.1
Förmån: Officialservitut Vattentäkt, Vattenledning, 14-LUR-660.2
Förmån: Officialservitut Väg, 1435-92/78.2
Förmån: Officialservitut Väg, 1435-92/78.3.

Rättigheter last: Last: Officialservitut Väg, 14-LUR-660.3.

Byggår

1992

Storlek

Boarea 170 kvm, biarea 45 kvm. Byggnadsyta 350 kvm, varav lokalyta ca 135 kvm. Areauppgifter enligt säljarens uppskattning. 6 rum varav 2 sovrum.

Byggnadssätt

  • Betong.
  • Betongplatta.
  • Trä.
  • Trä.
  • Stående träpanel.
  • Plåt.
  • Lackerad plåt.
  • Isolerrutor.
  • Luftvärmepumpar, golvvärme, braskaminer, element.
  • Enskilt vatten (djupborrad brunn), enskilt avlopp (anläggningen ligger på grannfastighetens Tanum Galtö 2:105 mark, servitut finns).

Energideklaration

Energideklaration utförd, 2019-07-15.
Energiklass D. Energiprestanda primärenergital 106 kWh/kvm år. Specifik energianvändning 68 kWh/kvm år.

Tv och bredband

TV: Fiber.
Bredband: Fiber.

Tomt

Naturtomt.

Bilplats och övriga byggnader

Parkeringsmöjlighet till ett flertal bilar, på tomten.
Vidbyggt förråd.
Vedbod i direkt anslutning till huset.
Ytterligare ett utrymme utgörs av pumprummet (ej egen byggnad) för inkommande vatten (under huset/under altanens sydöstra del).

Övrigt

Allmänt
Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Byggnadens areauppgifter är baserade på säljarens uppskattning. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Planlösningar i objektpresentationen är framtagna från skisser, intentionen har varit att visa hur utrymmen disponeras. Planlösningarna är inte skalenliga och även annan avvikelse mellan planlösningar och verkliga förhållanden kan förekomma.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning
Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vägbeskrivning

Från E6:an, norr eller söder: ta avfart 108, skyltat Resö. Fortsätt mot Tanumshede/Resö i de följande rondellerna, sväng höger mot Resö, där vägen delar sig och fortsätt ca 3,7 km. Sväng höger där det står skyltat Galtö N. 133-139 och Galtö S. 67-123 och fortsätt ca 350 m. Följ skyltningen mot 99.

Film

Bilder

 

 

 

 

 

 

Galtö Södra 99 - unikt arkitektritat hus med vy över havet och trädtopparna 

Byggnadens arkitektoniska signum kan sägas vara just den solfjäderliknande formen i trä och glas 

Fyrtornet bildar navet i huset där resten av byggnaden har formen av en solfjäder 

Pittoresk knottgatstensatt väg till huset 

Gedigna dubbeldörrar med överljusfönster 

Välkommen in! 

Hall/ateljé med stjärnformigt tak och exklusivt golv (douglasgran) 

Hall mot storateljé 

Entréplanets badrum 

Storateljé 

 

 

 

 

 

 

Kombination av fasta glaspartier och skjutdörrar med utgång till den enorma altanen 

 

Altanen följer solfjäderns ytterkant 

 

 

 

Altanen ovanifrån 

Tillbaka i storateljén - vy mot trapphuset med den vackra trappan i öppen konstruktion 

Trapphusdel till alla planen, ändå upp till tornet, med vilplan mellan planen 

Plan 2: vy mot trapphus och sovrum 

Plan 2 disponerar två hygienutrymmen: (gäst)toalett och badrum med bastuavdelning 

En av husets flera eldstäder (alla godkända för eldning) 

Utgång till (en av) balkong(erna) 

Balkong - med utsikt över trädtopparna och havet i sydväst 

Sett utifrån 

Järntrappa ner till trädgården/tomten, från balkongen på plan 2 

Ytterligare en balkong, plan 2 

Inne igen 

Köket med ombonad fransk touche ligger i husets nav - den åttkantiga fyrtornsdelen 

 

 

 

 

 

Vardagsrum med fantastisk rymd och hänförande vyer över trädtopparna och havet 

Sovrum med walk-in closet och eget badrum med bastu 

Badrummet har dubbelhandfat i marmorbänk och helkaklad dusch 

 

Bastu med viss havsutsikt - även en egen handdukstorksbalkong finns... 

Vy mot vardagsrum 

På väg upp mot entresolplanet med garderober samt mot tornet 

Tornrum med panoramautsikt över trädtopparna 

 

 

Balkong runt tornet - så ser det ut, från utsidan 

 

 

 

 

Trapphusdel - ett vackert, luftigt inslag genom alla våningsplanen 

Mycket stor, dock lättskött, naturtomt med vacker stensättning med knottgatstenar 

 

Praktisk vedbod i direkt anslutning till huset 

Galtö Södra 99, flygfoto 

Fågelvy över fastigheten och omgivningarna 

Fastighetskarta, Tanum Galtö 2:128 

Planlösningar

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut