Dela
Se filmen

Vid Sotekanalen - på första parkett

Askums-Backa Sundet 2 - Ramsvik - Sotenäs | Såld | Boyta: 89 m² | Tomtyta: 1 372 m²

Askums-Backa Sundet 2

På första parkett, med en svårslagen utsikt över Sotekanalens båtliv ligger det gemytliga huset inbäddat i grönska. Från vardagsrumsfönstret blickar man ut över bryggan - möjlighet till djupgående båt! - på endast några meters avstånd från huset.

Sotekanalen är en grävd och sprängd kanal, som ligger innanför halvön Ramsvikslandet. En svängbro förbinder ön med fastlandet. Kanalen är en uppskattad inomskärsled för fritidsbåtar och har direktkontakt med havet.

Härifrån kan man ta båten in till umgänge och nöjesutbud i Hunnebostrand, Kungshamn och Smögen, för att sedan återvända till det privata paradiset vid Sotekanalen. Med sina tre sällskapsrum och 3 - 4 sovrum erbjuder huset gott om plats för såväl den egna familjen som för släkt och vänner på besök.

För den friluftsintresserade erbjuder naturreservatet på Ramsvik (ett stenkast från huset) fantastiska naturupplevelser med magnifika klipplandskap av bohusgranit, med havet runt omkring. Här finns flera olika vandringsleder med olika svårighetsgrader samt gott om vikar och badklippor för den som vill bada och sola för sig själv.

Fakta

Adress:
Askums-Backa Sundet 2, Hunnebostrand
Kommun:
Sotenäs
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Objekttyp:
Fritidshus
Byggår:
1956
Boarea:
89 m²
Antal rum:
7 varav 3-4 sovrum
Tomtyta:
1 372 m²

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se

Beskrivning

Huset har fått sitt nuvarande utseende och sin nuvarande rumsdisposition genom en tillbyggnad i slutet av 60-talet, och erbjuder idag en spännande planlösning med överraskande många sällskaps- och sovrum, på en väldisponerad boyta om ca 90 kvm.

Vi kommer in i en hall med ett sällskapsrum på vardera sida: till höger om hallen ett ljust, hemtrevligt allrum, till vänster - det väl tilltagna vardagsrummet med utblick över Sotekanalen, åt tre håll. Från vardagsrummet kommer vi vidare till ...köket - med utsikt, så klart! - och från köket kommer man till en inre hall varifrån resten av husets sammanlagt sju (!) rum nås.

Matrummet ligger till vänster om den inre hallen, från detta rum nås en härlig, västervänd altan med första parkett-läge över kanalen. Matrummet har rustik träpanel på väggarna - gedigna träytor (trägolv och träpanel) är ett återkommande inslag i husets inredning.

Från matrummet nås ett av husets fyra sovrum - med egen ingång till toalett och dusch.

Hygienutrymmena - två toaletter, dusch- och tvättutrymme - nås även från den inre hallen.

Från den inre hallen går en liten trappa upp till en sovrumsavdelning med två gemytliga sovrum. Ytterligare ett (sov)rum nås via en trappa upp, i det inredda vindsutrymmet (på grund av den låga takhöjden är vindsrummets yta inte inräknad i den sammanlagda boytan om ca 90 kvm).

Kök, golv: plastmatta. Väggar: målade. Tak: målat. Utrustning: spis, fläkt med kolfilter, kyl-fullhöjd, frys-fullhöjd. Kakel ovanför diskbänken. Genomgående äldre vitvaror, med undantag för frys (Bosch, 2012).

Toalett/dusch/tvätt. Golv: plastmatta. Väggar: våtrumstapet, kakel (vid dusch).
Utrustning, första utrymmet: toalett, tvättställ.
Utrustning, andra utrymmet: dusch.
Utrustning, tredje utrymmet: toalett, tvättställ, tvättmaskin.
Visa mer Visa mindre

Fastigheten

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd. Fritidshus. 1-planshus.

Servitut, planbestämmelser mm.

Rättigheter förmån: Officialservitut Gångväg
Se även bilaga i visningsprospektet (lantmäterihandlingar upprättade år 2003, utdrag ur lantmäteriförrättningsakt 1427-218).

Gemensamhetsanläggningar: Sotenäs Askums-Backa GA:1. Ändamål: vattenbrunn, vattenledning, pumphus, pumpanläggning, hydrofor, avlopp, brygga, väg.

Byggår

1956

Storlek

Boarea 89 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 7 rum varav 3- 4 sovrum.

Byggnadssätt

  • Torpargrund/krypgrund.
  • Trä.
  • Trä.
  • Eternit/trä.
  • Takpannor.
  • 2-glasfönster.
  • Vattenburen el samt direktverkande el.
  • Självdrag.
  • Enskilt vatten. Grävd brunn, delas med grannfastigheten Askums-Backa 1:16, enskilt avlopp, dito.

Tv och bredband

Bredband: Via telefonjacket (ADSL).
Fiber är på gång, fiberföreningen heter Askum fiber. Två inbetalningar om 7 000 kr (dvs. 14 000 kr), avseende anslutningsavgift har gjorts av nuvarande fastighetsägare. Medlemsavgift för 2016 är betald. För information om återstående kostnader hänvisas till fiberföreningen (http://askumfiber.se/).

Tomt

Tomtarea 1 372 m² (friköpt). Tomten: natur- och trädgårdstomt med utsikt över Sotekanalen.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.


BUDGIVNING
Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Film

Bilder

Alldeles vid kanalen  

Första parkett!  

Flygbild  

 

 

Bryggan delas med grannfastigheten  

Altan med eftermiddags och kvällssol - och utsikt, såklart!  

 

Väkommen in!  

Hall med plats för avhängning  

Vardagsrum mot hall  

Vardagsrum med utsikt åt tre håll, över kanalen  

 

 

 

 

Kök  

Kök mot vardagsrum  

Matrum med utgång till altan  

Altan  

Matrum mot sovrum  

Sovrum, med egen ingång till toalett/duschrum  

Utsikt  

Inre hall  

Toalett/dusch/tvättutrymme  

 

 

Allrum  

Allrum mot två sovrum  

Sovrum  

Sovrum  

 

 

 

 

Båtplats, möjlighet till djupgående båt  

 

 

 

 

 

 

Fastighetskarta  

Kartbild  

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut