Dela
Se filmen

Havsnära tomt i Sövall, Grebbestad

Sövallsberget 1 - Grebbestad - Tanum | Såld | Tomtyta: 1 347 m²

Sövallsberget 1

Naturskönt belägen, havsnära tomt i attraktiva Sövall. Till Grebbestad centrum promenerar du på ca en kvart - där finns skola, dagis, affärer, restauranger, serveringar, butiker, bageri, systembolag och bussförbindelser. Sövalls camping och fina badmöjligheter finns på ca 5-10 minuters gångavstånd. Perfekt för dig som söker ett lugnt och havsnära läge i Grebbestad med omnejd.

Fakta

Adress:
Sövallsberget 1, Grebbestad
Kommun:
Tanum
Typkod:
210, Småhusenhet, tomtmark
Objekttyp:
Tomt
Tomtyta:
1 347 m²

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se

Fastigheten

Typ

210, Småhusenhet, tomtmark

Servitut, planbestämmelser mm.

Rättigheter förmån: Officialservitut: avlopp.

Gemensamhetsanläggningar: Tanum Kuseröd GA:23, ändamål: väg med avvattning, parkering, gångväg
Tanum Kuseröd GA:24, ändamål: avloppsanläggning med tillbehör
Tanum Kuseröd S:8, ändamål: naturmark mm.

Tomt

Tomtarea 1 347 m² (friköpt). Tomten: hörntomt, natur- och trädgårdstomt.

Vatten/Avlopp

Vatten saknas, avlopp via gemensamhetsanläggning - GA:24 (avloppsanläggning fr 2012). Kostnad för anslutning från fastigheten till avloppsanläggningen (grävning, rördragning mm tillkommer, i vanlig ordning).

Övrigt

Om Grebbestad går det att läsa bl a följande, på Tanums kommuns hemsida:

"Grebbestad är ett levande kustsamhälle där mycket av den äldre bebyggelsen bevarats samtidigt som ett modernt och funktionellt samhälle för dagens behov utvecklats. Ett fint arv från äldre tider är den gamla bebyggelsen som ligger mellan nedre och övre Långgatorna.

Längs samhällets huvudgata, Nedre Långgatan, finns idag det mesta - affärer, bank, restauranger och uteserveringar. En promenad längs Strandvägen och vidare in på Grebbestadsbryggan vid gästhamnen lockar sommartid med restauranger, skaldjurscaféer, boutiquer, presentaffärer och ett intensivt folkliv.

Terrängen nordost om Grebbestad, mellan Grebbestad och Tanumshede, används för närrekreation och är rik på utflyktsmål med bland annat fornlämningsmiljöer. Här finns vandringsleder och motionsslingor i anslutning till idrottsplatsen Siljevi.

Grebbestad är fortfarande ett levande fiskeläge. Vid fiskmottagningen i hamnen lämnar trålarna från Grebbestad och omgivande fiskelägen sina fångster: mest kräftor och räkor.

I Grebbestad finns Grebbestads folkhögskola med Västra Götalandsregionen som huvudman."

Övrig info (planbestämmelser, budgivning mm)
Fastigheten omfattas inte av detaljplan. Förhandsbesked för bostadshus har tidigare beviljats (2009 resp. förlängning 2011). Förhandsbeskedet har dock upphört att gälla.

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Film

Bilder

Tomten, flygfoto  

Närmiljö, tidig morgon  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vy mot Grebbestad  

 

Vy mot Sövall  

Sövalls pittoreska närmiljö och salta bad på kort gångavstånd  

Sövall  

Sövall  

Sövall  

Sövall  

Även strandpromenaden i Grebbestad ligger på gångavstånd  

Fastighetskarta  

Kartbild  

Kartbild  

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut