Dela
Se filmen

Sommarpärla på Galtö - à la Lawurn!

Galtö Södra 97 - Galtö - Tanum | Såld | Boyta: 37 m² | Tomtyta: 2 238 m²

Galtö Södra 97

Välkommen till en genuin sommarpärla - konstnärinnan Gun Britt Lawurns smultronställe på Resös grannö Galtö! Fastigheten ligger inbäddad i naturens grönska, med vilsamma vyer från de generöst tilltagna altanerna där strandskogstallarna vackert inbyggts i altandäcken.

De tre byggnaderna - det hemtrevliga lilla timmerhuset, lillstugan och uthuset med sommarrum, erbjuder gott om bäddplatser för familj och vänner på besök. Väl tilltagen tomt om 2238 m² med stor gårdsplan på baksidan ger möjlighet för uppställning av ett flertal bilar, båt(ar), husvagn och dyl. Rejäla altaner med nivåskillnader, fågelkvitter, kaprifoldoft, ett flertal fantastiska salta bad på gång- och cykelavstånd (däribland Kragenäs och Pannbergets magiskt vackra badstrand) ... Söker du ett kravlöst "bara vara-ställe"? Välkommen hem!

Fastigheten ligger ca 4 km från Resö hamn där Resö Hamnmagasin har café varje söndag året om. På sommaren kan man i hamnen besöka restaurang och pizzeria Lexö Sommarkrog och Pub. Gästhamn finns, givetvis, och på Resö finns också en av de få kvarvarande åretruntöppna skärgårdsbutikerna - med generösa öppettider (för besökare som kommer med båt för att proviantera finns en angöringsbrygga). Några minuters båtfärd utanför Resö ligger det omtyckta och vackra naturreservatet Lindö, Kalvö, Trossö, intill Bissenrännan.

Fakta

Adress:
Galtö Södra 97, Tanumshede
Kommun:
Tanum
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Objekttyp:
Fritidshus
Byggår:
1958
Boarea:
37 m²
Tomtyta:
2 238 m²

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se

Beskrivning

Fastigheten är bebyggd med tre huskroppar: det gamla timmerhuset (ditflyttat på 60-talet) om ca 37 m², lillstugan om ca 15 m² samt sommarhuset om ca 43 m² - med sommarrum och två separata förråd (med möjlighet att göras om till carport/garage).

Timmerhuset disponerar storstuga - väl tilltagna glasdörrar och härliga 30 cm breda och 3 cm höga golvtiljor av norrlandsfura - med köksdel och gott om plats för matbord, ett oerhört mysigt sovrum med glasdörrar till altan samt ett badrum med ...toalett, tvättmaskin, handfat och duschkabin. Utgång till altan via glasdörr, även från badrummet.

De rejäla altanerna med nivåskillnader runt alla tre byggnaderna skapar en härlig medelhavskänsla och erbjuder enorma extraytor - rum-i-rum med goda sittplatser inbäddade i grönska och betagande vyer över den bohuslänska kustmiljön.

Lillstugan består av ett ljust och trevligt rum med trägolv, pentrydel och garderober. Här finns plats för ett mindre matbord och en dubbelsäng.

Sommarhuset inrymmer ett rejält sommarrum (ca 25 m²) samt två separata förråd. Den väl tilltagna tomten (2238 m²) har en stor gårdsplan på den sidan som nås från vägen - gott om uppställningsplats för bilar, cyklar, båt(ar), husvagn och dyl.
Visa mer Visa mindre

Fastigheten

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd. Fritidshus. 1-plan.

Servitut, planbestämmelser mm.

Rättigheter förmån:
Officialservitut vattenledning
Officialservitut vattentäkt, vattenledning
Officialservitut väg.

Rättigheter last:
Officialservitut vattenledning,avlopp.

Byggår

1958

Storlek

Boarea 37 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Byggnadssätt

  • Timmer.
  • Plåt.
  • Tvåglas fr ca 2009.
  • Luft/luft värmepump (fr ca 2009).
  • Självdrag.
  • Enskilt vatten (grävd brunn), enskilt avlopp.

Tomt

Tomtarea 2 238 m² (friköpt). Insynsskyddad naturtomt men en liten sjöglimt.

Bilplats

Parkeringsmöjlighet för ett flertal bilar.

Övrigt

Allmänt
Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Planlösningar i objektpresentationen är framtagna från säljarens handritade skisser, intentionen har enbart varit att visa hur utrymmen disponeras. Planlösningarna är inte skalenliga och även annan avvikelse mellan planlösningar och verkliga förhållanden kan förekomma.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning
Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Film

Bilder

 

 

À la Lawurn - välkommen till Gun Britt Lawurns sommarställe på Galtö! 

 

 

Närmsta badmöjlighet ca 700 m från fastigheten 

 

Huset och lillstugan, flygbild 

Stor gårdsplan framför sommarhuset - gott om uppställningsplats för bilar mm 

Vägen till huset 

 

 

Altaner i alla sollägen 

 

Storstugan nås både från farstun och via de stora glasdörrarna 

 

Kök från 2009 

 

Från storstugan mot sovrum (till vänster) och badrum (till höger) 

 

Sovrum med utgång till altan 

Badrum med duschkabin 

Sommarkök 

 

 

 

 

Vy mot lillstugan 

Markisen skapar ett extra-rum utanför lillstugan 

Lillstugan 

Lillstugan, interiör 

Pentrydel i lillstugan 

 

 

 

 

 

 

 

Vy mot sommarhuset 

 

 

 

Ett rejält sommarrum om ca 25 kvm, i sommarhuset 

Sommarrum 

Annan vinkel 

Vy från sommarrum 

Baksidan av tomten 

Flygfoto 

 

 

 

Närmiljö 

En av de många badplatserna i närheten 

 

Flygfoto med den närmsta badplatsen i förgrunden 

 

Fastighetskarta 

Kartbild 

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut