Hemma bland sjöbodar, bryggor och badvikar

Norra Bohuslän har ett eget klimat

Som fastighetsmäklare gäller det att ha stenkoll inte bara på lokal boprisstatistik, fastighetsjuridik och ekonomiska frågor. Du ska bokstavligen veta hur vindarna blåser och ha tillräckligt på fötterna för att göra en realistisk värdering. Samtidigt ska du vara bevandrad i sjöbodspolicies, strandskyddsbestämmelser, lovpliktig vattenverksamhet och kommunernas utvecklingsplaner – listan kan göras lång. Mitt jobb är att tryggt lotsa dig förbi grynnorna och ge dig alla förutsättningar för en lyckad fastighetsaffär.

Visualisering är viktig

Alla mäklare visar sina objekt på nätet. Den som erbjuder den mest tilltalande presentationen har förutsättning att maximera antalet budgivare och generera ett högre pris. Konsten ligger i att visualisera – inte bara det bostaden inrymmer, utan även omgivningen och potentialen. Erfarenheten visar att ett minutiöst arbete med fotografering, film och visningsmaterial med gediget faktaunderlag attraherar många och "rätta" budgivare. Av det enkla skälet lierar jag mig med de vassaste inom fotografi, film, formgivning, IT-support och webbproduktion. Tillsammans skapar vi vackra och påkostade presentationer som lockar rätt spekulanter till visningarna.

Mari Jankovski, fastighetsmäklare

Efter många framgångsrika år som franchisetagare hos en av landets större mäklarkedjor kände jag att något saknades i livet som "kedjemäklare", nämligen en helhetssyn med utgångspunkt i att varje försäljning är unik, och möjlighet att skräddarsy varje försäljning efter kundens behov. Därför lättade jag ankar och skapade Sunnanhem – för att ge dig och ditt hem all den tid, uppmärksamhet, erfarenhet och kunnande ni är värda.

Skräddarsydd försäljning

Någon löpandebandförsäljare blir jag aldrig. Det insåg jag samma stund jag förstod hur stora mäklarfirmor skolar in och klockar sina medarbetare. Att en bostads-presentation skulle få ta max en timme att sammanställa är för mig otänkbart – din egendom är värd betydligt mer omsorg! På Sunnanhem har jag därför medvetet valt att jobba med färre försäljningar, med mer tid för varje uppdrag.

Mari Jankovski

Tid och transparens

I storstan är bostäder lätta att värdera, i och med att det sker många försäljningar i samma område under kort tid och kvadratmeterpriser är mer eller mindre vedertagna. I kustlandskapet är många fastigheter unika och referensobjekt saknas. I sådana lägen gör mäklarens kompetens, erfarenhet och fingertoppskänsla all skillnad i världen.

Som ”egen” mäklare är det om möjligt ännu viktigare att alla parter är nöjda när kontraktet är skrivet. Dels förstås för att fastighetsmäklarlagen kräver opartiskhet. Men mest för att välinformerade köpare och säljare, realistiska förväntningar och trovärdiga beskrivningar bygger förtroendekapital – och goda relationer har precis som vågor en förmåga att sprida sig in på grannens vatten.

Går du i försäljningstankar?

   Kontakta mig