Dela
Se filmen

Drömställe mellan Strömstad och Grebbestad - med båtplats!

Björnäsvägen 13 - Björnäs - Tanum | Såld | Boyta: 75 m² | Tomtyta: 11 534 m²

Björnäsvägen 13

Unikt tillfälle att förvärva något så sällsynt som en havsnära fastighet med inte mindre än fyra välhållna byggnader, däribland ett mindre stall, på en rejäl tomt om 11 534 m² - och en båtplats!

Fastigheten ligger i Björnäs, halvvägs mellan Grebbestad och Strömstad. Fantastiskt charmig, varierad och solrik tomt: gräsmatta, berghällar, stengärdsgård, mur av natursten, fruktträd och en liten hästhage. Bostadshus, två gästhus samt ett litet stall - måste upplevas på plats!

Runt knuten finns ett flertal härliga badmöjligheter, såsom salta bad från bryggnockens stege ca 700 m från fastigheten, sandstranden på Östholmen eller den fina, barnvänliga badstranden på Raftötången med solskrevor, klippor och mysig tallskog i skugga. Till badstället på Pannberget tar man sig med cykel på ca en kvart.

Området erbjuder många trevliga turstigar längs stränder och i skogen.
För den golfintresserade finns Mjölkeröds förstklassiga och utmanande golfbana alldeles i närheten.

Till Björnäs har man möjlighet att ta sig med allmänna kommunikationer (hållplatsen ligger på gångavstånd) och till Tanumshede tar man sig på mindre än 10 minuter med bil. En bilfärd till Grebbestad tar ca 15 minuter och till Strömstad tar det ca 25 minuter med bil.

Fakta

Adress:
Björnäsvägen 13, Tanumshede
Kommun:
Tanum
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Objekttyp:
Fritidshus / Permanenthus
Byggår:
1942
Boarea:
75 m²
Antal rum:
6 varav 3-4 sovrum
Tomtyta:
11 534 m²

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se

Beskrivning

STORA HUSET
Vi kommer in i huset genom förstugan i norr. Huset har en tidstypisk rundgående planlösning. Det hemtrevliga köket med röda köksluckor och vitt kakel ligger till höger om hallen. Köket är utrustat med spis, fläkt, kyl och frys i halvhöjd, diskmaskin och mikrougn samt även en kombinerad kyl/sval. Från köket nås det rymliga vardagsrummet och från vardagsrummet kommer man tillbaka till hallen. Vardagsrummet har en tilltalande burspråksdel - perfekt för matplats! - med fina fönster ...och härliga vyer över trädgården och fruktträden. Utsökta pardörrar till altanen, från matplatsen. Vardagsrummet har även plats för soffgrupp, TV-hörna och en mysig braskamin. Detta våningsplan har genomgående vackra lutade furugolv.
Trapp till övervåning, där det finns två rum och ett snyggt helkaklat WC/duschrum med golvvärme. Gott om förvaringsmöjligheter i garderober och kattvindar.
Huset har en stor källare, avdelad i olika utrymmen (bl a matkällare), i källaren står även tvättmaskin (fr -16) och pump.

VITA GÄSTHUSET
Ingång via en överbyggd veranda i söder. Till höger om ingången finns husets WC/duschrum, där även varmvattenberedaren är installerad. Här är det mörkt mosaikgolv med golvvärme och väggarna klädda med vitt kakel. Storköket med pentrydel (kitchenette från Ikea) ligger rakt framme, från ingången, och de två sovrummen varav ett har en upphöjd sovalkov, vetter mot väst. Huset har även ett ganska rymligt sovloft med ett vackert, lutat furugolv. Rummen på nedre våningen har parkettgolv. För uppvärmning finns en mysig mindre braskamin i storköket.

RÖDA GÄSTHUSET
Det röda gästhuset består av ett stort, isolerat rum med vit panel på väggarna/i taket och ett lutat furugolv, samt av en väl tilltagen oisolerad förrådsdel med betonggolv.

STALLBYGGNADEN
Stallbyggnaden disponerar en rymlig förrådsdel/sadelkammare, utrymme för hästboxar samt ett isolerat gästrum med egen ingång.
Visa mer Visa mindre

Fastigheten

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd. Fritidshus / Permanenthus. 1 ½-planshus med källare.

Servitut, planbestämmelser mm.

Rättigheter last: Ledningsrätt: Fiberoptisk kabel
Officialservitut: Avloppsledning
Officialservitut: Vattenbrunn.

Gemensamhetsanläggningar: Tanum Björnäs GA:1 (ändamål: väg),
Tanum Tannam S:2 (ändamål: väg), Tanum Tannam S:3 (ändamål: väg), Tanum Tannam S:4 (ändamål: väg), Tanum Tannam S:5 (ändamål: väg), Tanum Tannam S:6 (ändamål:väg), Tanum Tannam S:7 (ändamål: väg), Tanum Tannam S:8 (ändamål: väg), Tanum Tannam S:9 (ändamål: källa), Tanum Tannam S:10 (ändamål: diken, samtliga), Tanum Tannam S:13 (ändamål: väg),
Skattetal: Mantal. 1/144.

Byggår

1942

Storlek

Boarea 75 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum varav 3- 4 sovrum.

Byggnadssätt

  • Natursten.
  • Trä.
  • Trä.
  • Stående träpanel.
  • Takpannor.
  • Plåt.
  • 2-glas (kopplade och isoler).
  • Direktverkande el; gjutjärnskamin.
  • Självdrag.
  • Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Tomt

Tomtarea 11 534 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad hörntomt. Mur och staket finns. Naturtomt med bärbuskar, fruktträd, häckar och trädgårdsland.
Nedlagda slingor för robotgräsklipparen Automower finns (slingorna blir kvar, gräsklipparen ingår inte i köpet - om ej annat särskilt avtalas mellan säljaren och köparen).

Bilplats och övriga byggnader

Gästhus (vitt), förråd, stallbyggnad.
Information om antal rum/ytor: i huvudhuset och gäststugan finns det sammanlagt 6 rum, varav 3-4 sovrum. Ytterligare (sov)rum finns i uthusen (ett i förrådet och ett i stallbyggnaden). Ytorna i andra byggnader än huvudhuset är inte inräknade i bo- eller biarean (räknas inte med, enligt svensk standard för att mäta bostadsytan).

Övrigt

Säljaren kan tänka sig att överlåta sin båt och en del av lösöret, kontakta mäklaren för ytterligare information.

Allmänt
Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Planlösningar i objektpresentationen är framtagna från säljarens handritade skisser, intentionen har enbart varit att visa hur utrymmen disponeras. Planlösningarna är inte skalenliga och även annan avvikelse mellan planlösningar och verkliga förhållanden kan förekomma.

Energideklaration är inte utförd - fastigheten används av ägaren under mindre än fyra månader om året och är därmed undantagen kravet på att energideklareras. Vänligen observera att ändrad användning kan medföra krav på energideklaration vid försäljning/uthyrning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning
Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Film

Bilder

Björnäsvägen 13, flygbild 

Båtplats (säljaren har plats nr 19) 

Fyra huskroppar: huvudhuset, vita gästhuset, röda gästhuset/förrådet samt stallbyggnaden 

 

 

Båtlpats vid bryggan 

 

 

 

Huvudhuset, vita gästhuset och röda gästhuset/förrådet 

Huvudhuset 

Huvudhuset: välkommen in! 

Från farstun kommer man in i en hall med plats för avhängning 

Vardagsrum/TV-rum mot hall och vardagsrum 

Annan vinkel 

 

Vy mot vardagsrummets burspråksdel 

 

 

Utgång till altan 

Perfekt med plats för en utemöbelgrupp 

Vy från vardagsrummet mot köket 

Vy mot kök och hall, från vardagsrummet 

Gott om förvaring i köket 

Annan vinkel 

 

Rödmålad trätrapp till övervåningen 

Rum, övervåning 

Sovrum, övervåning 

Toalett med duschhörna 

 

Vita gästhuset (med röda gästhuset i bakgrunden) 

Hemtrevlig överbyggd entré 

Vita gästhuset: välkommen in! 

Allrum 

Allrum mot sovrummen 

Sovrum 1 

Sovrum 2 

Kitchenette 

Helkaklat WC-/duschrum 

Här finns även varmvattenberedaren 

Loft 

 

Vy från loftet mot allrummet 

Röda gästhuset/förrådet 

Röda gästhuset: välkommen in! 

Plats för soffgrupp... 

... och dubbelsäng 

Stallbyggnad 

Stallbyggnad, annan vinkel 

Stallbyggnad, interiör 

Gästlägenheten i stallbyggnaden nås via dörr i västgaveln 

Bryggområdet 

Säljarens har båtplats nr 19, vid bryggan längst ut (den längsta bryggan) 

 

 

 

Säljarens sommarbild 

Säljarens sommarbild 

Säljarens sommarbild 

Säljarens sommarbild 

Säljarens sommarbild 

Säljarens sommarbild 

Säljarens sommarbild 

Säljarens sommarbild 

Välkommen åter! 

Fastighetskarta 

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut