Dela
Se filmen

Havsnära boende på natursköna Galtö - rejäla byggnader, vacker trädgård om 6288 m², sjöbod, båtplats

Galtö Norra 139 - Tanum | Såld | Boyta: 200 m² | Tomtyta: 6 288 m²

Galtö Norra 139

Rejäl, helt ogenerat belägen fastighet på natursköna Galtö - ett par minuters promenad från havet, båtplatsen och sjöboden. Mycket vacker, noggrant planerad och anlagd trädgård med blomsterprakt hela sommaren, ett flertal uteplatser i olika sollägen. Flera välhållna byggnader - helrenoverat och ombyggt (2007 - 2010) bostadshus, stort gästhus - "Orangeriet" kallat (byggår 2014), ytterligare en gäststuga med mat- och vinkällare under, uthus, hundgård samt ett gediget dubbelgarage fr 2010. Med sina pedantiskt skötta byggnader erbjuder fastigheten ett förstklassigt havsnära boende i en mycket naturskön, vilsam omgivning; stället lämpar sig också perfekt för den som går i uthyrnings-/Bed and Breakfast-tankar.

Från huset och trädgården ser man havet ca 300 m bort genom tallskogen. Båtplatsen och sjöboden som ligger på arrenderad mark, finns på ca 2-3 minuters promenad från huset.

Fastigheten ligger ca 5 km från Resö hamn där Resö Hamnmagasin har café varje söndag året om. På sommaren kan man i hamnen besöka restaurang och pizzeria Lexö Sommarkrog och Pub. Gästhamn finns, givetvis, och på Resö finns också en av de få kvarvarande åretruntöppna skärgårdsbutikerna - med generösa öppettider (för besökare som kommer med båt för att proviantera finns en angöringsbrygga). Några minuters båtfärd utanför Resö ligger det omtyckta och vackra naturreservatet Lindö, Kalvö, Trossö, intill Bissenrännan. Skulle man emellanåt vilja fylla på med lite stadspuls i Strömstad eller i Grebbestad, så är det ungefär lika långt (ca 20 km) till bägge orternas sjudande sommarliv.

Fakta

Adress:
Galtö Norra 139, Tanumshede
Kommun:
Tanum
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Objekttyp:
Friliggande villa
Byggår:
1909, ombyggd 2007-2010
Boarea:
200 m²
Antal rum:
5 varav 2-3 sovrum
Tomtyta:
6 288 m²

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se

Beskrivning

Genom huvudentréns vackra dubbeldörrar kommer vi in i en öppen hall med klinkergolv (golvvärme finns). Vägg i vägg finns ett stort separat kapprum med garderober. Entréplan med dess generösa fönsterpartier/fönsterdörrar disponerar ljusa, väl tilltagna sällskapsutrymmen - matsal och vardagsrum/TV-rum med ekparkett och ett lättarbetat och praktiskt kök. Både från sällskapsrummen och från matplatsdelen i köket har man utgång till altanen med uteplatser i olika sollägen - flitigt använda "extrarum" ...under sommarhalvåret. På en av altanerna, den som vetter mot söder, finns en eldstad för härliga grillkvällar.

Vackra eldstäder för komfortvärme under den kalla delen av året - gjutjärnskamin, stor murad spis med insats samt vedspis och bakugn i köket. Eldstäderna fungerar och är godkända av skorstensfejarmästare.
På entréplanet finns även badrum med dusch samt groventré/teknikrum där bl a värmepump, varmvattenberedare och vattenfilter är placerade.

Övre plan disponerar ett stort sovrum med braskamin (eldstaden fungerar, dock ej kontrollerad av skorstensfejarmästare), ett mindre sovrum, ett lyxigt badrum med bubbelbadkar, tvättstuga, ytterligare ett rum (används f n som kontor) samt en möblerbar hall. Från övervåningen nås den mycket stora balkongen i västerläge.
Visa mer Visa mindre

Fastigheten

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd. Friliggande villa. 2 plan.

Servitut, planbestämmelser mm.

Rättigheter förmån: Servitut: Officialservitut enl lantmäteriförrättning fr 1956:
"Med det avstyckade området följer rätt dels att vid styckningsfastighetens strand vid Vallvik - å av jordägaren anvisad och och därtill tjänlig plats - anlägga för en båt erforderlig båtbrygga, dels att å styckningsfastigheten anlägga erforderlig vattenbrunn, dels att under markytan framdraga erforderliga ledningar för vatten och avlopp över styckningsfastigheten, dels att för utfart samt för åtkomst av nämnda båtbrygga, vattenbrunn och ledningar taga erforderlig väg över styckningsfastigheten.".

Byggår

1909, ombyggd 2007-2010

Senaste renovering/ombyggnad

Fastigheten köptes 2006. Omfattande renoverings- och tillbyggnadsarbeten 2007-2010 (tilläggsisolering, byte och komplettering av bjälklag, nytt tak, ny murstock, nya våtrum). Allt arbete utfört av fackmän. Se även separat sammanställning över gjorda arbeten/renoveringar, under länken 'Dokument'.

Storlek

Boarea 200 kvm. Areauppgifter enligt säljaren. 5 rum varav 2- 3 sovrum.

Byggnadssätt

  • Natursten.
  • Trä.
  • Trä.
  • Trä.
  • Betongpannor.
  • Lackerad plåt.
  • 3-glasfönster isoler.
  • Bergvärme (vattenburen golvvärme), samt ved.
  • Enskilt vatten (djupborrad brunn). Även bevattningsbrunn (grävd brunn) för trädgård finns. Enskilt avlopp med minireningsverk (Baga, 2007). Anläggningen är dimensionerad för avloppsvatten från 2 hushåll. Anläggningen belastas idag av enbart ett hushåll. Vid eventuell byggnation av ytterligare ett bostadshus på fastigheten finns möjlighet till att ansluta till denna anläggning.

Tomt

Tomtarea 6 288 m² (friköpt).

Bilplats och övriga byggnader

- Dubbelgarage (byggår 2010). Varmgarage (elradiatorer). Parkeringsmöjlighet för ett flertal bilar även på grusplanen framför garaget.

- Orangeriet (2014) - ett komplett utrustat gästhus (golvyta: ca 6 m x 11 m) med ett sovloft om ca 20 m². Rustik inredning med vitmålad liggande träpanel och öppet till nock med snygga träbjälkar. Köksavdelning och matsal/sällskapsrum i öppen planlösning. Mycket vacker murad eldstad med bakugn (ej kontrollerad av skorstensfejarmästare) och öppen spis med insats. Badrum med dusch och vedeldad (!) bastu. Stora öppningsbara fönsterpartier mot trädgården.
Byggnadssätt, Orangeriet - tak: betongpannor. Stomme: trä. Bjälklag: trä. Grundmur: lättbetong. Grundläggning: gjuten grund. Uppvärmning: ved.

- Gäststuga 2: ytterligare en gäststuga med storstuga, sovloft och mat-/vinkällare under.

- Uthus/bod, hundgård.

- Sjöbod på arrenderad mark.

Övrigt

Allmänt
Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Planlösningar i objektpresentationen är framtagna från skisser, intentionen har enbart varit att visa hur utrymmen disponeras. Planlösningarna är inte skalenliga och även annan avvikelse mellan planlösningar/mått och verkliga förhållanden kan förekomma.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning
Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Film

Bilder

Fastigheten, inbäddad i grönska. Sjöboden på arrenderad mark på kort gångavstånd  

Fastigheten, flygfoto  

Sjöbod på arrenderad mark (andra sjöboden från sjösidan räknat)  

Rejäl tomt om 6 288 m², med flera välskötta byggnader  

Detaljbild från bostadshuset  

Huset, Orangeriet, gäststugan, garaget - m.m...  

Huset och dubbelgaraget  

 

 

Huvudentré med dubbeldörrar  

Välkommen in!  

Öppen hall med klinker på golv; rymligt kapprum med garderober vägg i vägg med entrén  

Väl tilltagna, ljusa ytor  

 

 

 

 

 

Vy mot kök, från vardagsrum  

Vacker fungerande eldstad  

 

Entréplanets badrum  

 

Vy mot matplatsen i köket  

Matplatsen med utgång till altan  

Rejäla altaner med ett flertal uteplatser  

 

 

 

I köket igen  

Annan vinkel  

 

 

 

Från kök mot groventré  

I groventrén står bl a värmepump, varmvattenberedare och vattenfilter  

Trappa till övre plan  

 

Badrum på övre plan  

 

 

Möblerbar hall, övre plan  

 

Tvättstuga  

Kontor  

Stora sovrummet, övre plan  

 

 

Lilla sovrummet, övre plan  

 

Ett av de två gästhusen - Orangeriet - byggdes 2014  

 

 

Orangeriet, interiör: vy mot loftet  

 

Även här finns det vacker, fungerande eldstad  

 

 

Köksavdelning  

 

Vy från kök mot badrum  

Badrum med dusch och bastu (ej på bild)  

 

Plats för dubbelsäng på det rymliga loftet  

Vy mot gäststuga nr 2  

 

Gäststuga  

 

Välkommen in!  

Gäststuga, interiör  

Interiör  

Mat- och vinkällare under gäststugan  

 

 

Fantastisk, noggrant anlagd och väl upparbetad trädgård  

Ett flertal uteplatser i olika sollägen  

 

 

 

Garage och infart  

Flygfoto över omgivningarna  

 

 

Fastighetskarta  

Fastighetskarta  

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut