Dela
Se filmen

Trivsamt, välvårdat hus med garage och lillstuga. Mycket vacker tomt, fritt och naturskönt läge

Kville Allestorpsvägen 7 - Fjällbacka, Kville - Tanum | Såld | Boyta: 84 m² | Tomtyta: 1 752 m²

Kville Allestorpsvägen 7

Välvårdat, mycket trivsamt hus med lantligt och naturskönt läge. Ljusa, väl tilltagna rum - två på bottenvåningen och två på övre plan - med smakfull färgsättning och gott om praktiska förvaringsmöjligheter. Den väl upparbetade tomten är stor och varierad, med nivåskillnader. Här finns majestätiska gamla träd, blomsterprakt i rabatter, snygg stensättning och bohuslänska berghällar. Utsiktsplatsen på gräsplätten på den högst belägna hällen har sol hela dagen och erbjuder en betagande, vilsam utblick över naturen och omgivningarna. Härifrån ser man Kville kyrkas fina silhuett och harmoniska proportioner. På tomten står även en liten gullig, isolerad gäststuga samt ett kallgarage med asfalterat golv.

Från Kville är det pendlingsavstånd till tätorterna i Tanum, Sotenäs och Munkedal, samt till Uddevalla. Skola finns i Hamburgsund till och med årskurs 9. Härliga salta bad på Hamburgö och Fjällbacka ligger på cykelavstånd, Badholmarna i Bovallstrand når du med bil på ca en kvart. Andra västkustpärlor som ligger en kort bilfärd bort är Hunnebostrand, Kungshamn, Smögen och Grebbestad. Uddevalla ligger på ca en halvtimmas bilfärd från fastigheten. Till Göteborg - såsom även till Oslo - tar det ungefär en och en halv timme, med bil.

Utöver nöjesutbudet i Fjällbacka och Hamburgsund (till bägge orterna är det ca 7 km från Allestorpsvägen) finns i närområdet (ca 12 km från fastigheten) Gerlesborgs konstskola med sin åretruntöppna lunchrestaurang, Cafe Olivia med sin fantastiskt goda hemlagade mat samt Bottnafjordens inköpsförening - för dig som gärna handlar närproducerat och ekologiskt.

Fakta

Adress:
Kville Allestorpsvägen 7, Fjällbacka
Kommun:
Tanum
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Objekttyp:
Friliggande villa
Byggår:
1933
Boarea:
84 m²
Biarea:
49 m²
Antal rum:
4 varav 2-3 sovrum
Tomtyta:
1 752 m²

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se

Beskrivning

Ingången till huset ligger i norrgaveln och nås via en mycket vacker, bred trädgårdsgång med fyrkantiga granitstenar, om sommaren snyggt omramad av backtimjan. Vi kommer in i en ljus hall med en ovanlig inredningsdetalj - dekorativ taktapet. Liten gästtoalett med ljusa väggar och ljust limegrönt tak ligger till höger i hallen, här finns WC, handfat samt praktiska inbyggda förvaringshyllor och -skåp. Längre in i hallen finns möjlighet till avhängning, till höger, och en platsbyggd garderob. Huse...t har en rundgående planlösning på bägge våningsplanen. På nedre plan kommer vi från hallen vidare till ett mindre (sällskaps)rum i anslutning till det rymliga vardagsrummet. Båda rummen vetter mot söder och har bra ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och fin utsikt över omgivningarna. Från vardagsrummet nås det hemtrevliga köket - också det med fönster åt två väderstreck. Matplats för 5-6 personer, mindre kyl (frysbox finns i källaren) och en äkta 70-tals (vintage :)spis med rustikt utseende (nedre ugnen fungerar inte). Både köket och rummen på bottenplan har mycket fina, framtagna originaltak med pärlspontspanel. Från köket kommer vi vidare till hallen - även den delen av hallen har ett vackert originaltak med pärlspontspanel. Härifrån nås både dörren till källaren - dörren pryds av en utsökt originalmålning - och trappan till övervåningen.

Övervåningen disponerar en mindre, färgglad ockragul hall med snedtak och söt blommig fondtapet samt två ljusa och rymliga sovrum. I hallen finns en praktisk förvaringsmöjlighet/skrubb. Ett av sovrummen, det större, har utgång till en stor balkong med eftermiddagssol. Båda sovrummen har platsbyggda garderober, det stora sovrummet har även förvaringsmöjlighet på en kattvind.

Husets källare nås både in- och utvändigt. Källaren inrymmer flera "avdelningar": en hall därifrån badrum och (kall)förråd nås, tvättstuga med tvättmaskin och en mycket praktisk, rymlig vask, pannrum med platsbyggda skåp (i pannrummet står bergvärmepumpen fr 2003), groventré/torkrum och "avfuktarrum" (i detta utrymme stod oljetanken en gång i tiden). Hallen och badrummet har klinker på golvet (golvvärme). Det halvkaklade badrummet går i milt ljusgrönt och vitt, här finns inbyggt badkar, tvättställ och WC.
Visa mer Visa mindre

Fastigheten

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd. Friliggande villa. 1 ½ plan med källare.

Servitut, planbestämmelser mm.

Gemensamhetsanläggningar: Tanum Kville GA:1. Ändamål: väg.

Byggår

1933

Senaste renovering/ombyggnad

2015 - ny takpapp garage; 2014 och 2006 - tak, delvis 2006, delvis 2014 (del med betongpannor ovanför tillbyggnad och trapphus är inte omlagd); 2013 - målning, utsidan; 2011 - invändig målning och tapetsering, bottenvåning; 2008 - asfaltering gårdsplan; byte av vattenledning från tomtgräns till huset; 2004 - 2 nya källarfönster; 2003 - bergvärme; 2002 - omläggning el; 2002 - golvvärme, källare (hall och badrum); 1979 - tilläggsisolering, tre väggar (alla förutom väggen i sydväst, på nedsidan av huset); 1960-talet - tillbyggnad av huset

Storlek

Boarea 84 kvm, biarea 49 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum varav 2- 3 sovrum.

Byggnadssätt

 • Natursten och betong.
 • Källare.
 • Trä.
 • Trä.
 • Stående träpanel.
 • Takpannor (tegel och betong).
 • Plåt.
 • 2-glas (huvudsakligen kopplade; två st isoler).
 • Bergvärme. Skorsten finns, ej eldstad.
 • Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
 • Uppvärmning: bergvärme (2003).

Tv och bredband

Bredband: Mobilt bredband. Ang fiber: fiber finns i området, fastigheten är dock inte kopplad till fibernätet. Enligt uppgifter från Kville fiberförening är alla anslutningarna upptagna och för närvarande går det inte att få fiber till fastigheten. För ytterligare information, vänligen kontakta Kville Fiberförening (http://kvillefiber.se/).

Tomt

Stor, väl upparbetad tomt med nivåskillnader. Välskötta rabatter, vackra berghällar, asfalterad gårdsplan med parkeringsmöjlighet för ett flertal bilar. Utsiktsplats med solmöjlighet hela dagen - och med en vilsam utblick över naturen och den vackra korsformade stenkyrkan från 1864-65.
Av trädgårdens mycket varierade flora kan bl a nämnas jättestor hängbjörk, ormhassel, buxbom, thujor, majestätisk gammal bok, hagtorn, rosentry, rosenspirea, murgröna, cotoneaster, fågelbogran... Lökväxter som påskliljor, enkla och dubbla pingstliljor, andra narcisser, pärlhyacinter, scilla, snödroppar mm. Perenner som nejlikrot, silverax, pioner, dagliljor, nattljus, taklök, iris, höstflox, vårkrage mm mm.

Bilplats och övriga byggnader

Kallgarage. Isolerad lillstuga. El är inte indragen. Det finns en öppen spis, den har använts av säljaren men är inte kontrollerad av fackman.

Övrigt

Allmänt
Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Planlösningar i objektpresentationen är framtagna med handritade skisser som underlag, intentionen har enbart varit att visa hur utrymmen disponeras. Planlösningarna är inte skalenliga och även annan avvikelse mellan planlösningar/disposition av utrymmen och verkliga förhållanden kan förekomma.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning
Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Film

Bilder

Välkommen! 

Flygfoto 

Ormhassel i vårskrud 

Förtrollande vacker trädgård 

Flygfoto 

Huset och garaget 

Asfalterad väg fram till fastigheten. Vägen slutar fyra hus längre bort och har minimalt med trafik 

Vacker trädgårdsgång med fyrkantiga naturstenar, kantad av backtimjan 

 

Vy från söder 

 

Huset, vy från väst 

På tomten finns tre äppelträd - Maglemer, Brunnsäpple och Ingrid Marie 

Fritt och högt belägen utsiktsplats med utblick över omgivningarna - och över Kville kyrka 

Majestätisk hängbjörk  

Trädgårdsgången leder till ingången i nordost 

Välkommen in! Inbjudande, ljus hall med taktapet. Liten toalett strax till höger om ingången 

Toaletten har roliga - och praktiska - platsbyggda badrumsskåp och hyllor 

Trappan till ö v. Även källaringången - dörren med den vackra originalmålningen - nås från hallen 

I hallen finns plats för avhängning och en platsbyggd garderob  

Vy från hallen mot det mindre rummet på nedre plan 

Ljust och behagligt, med fönster åt två väderstreck 

Annan vinkel 

Den rymliga matsalen/vardagsrummet med utgång till uteplats i sydost 

Så ser uteplatsen ut, från utsidan 

Matsal, vy mot det mindre rummet 

Annan vinkel 

Matsal mot kök 

Trivsamt kök med gott om plats för förvaring 

Kök, annan vinkel 

70-talsspis med rustikt utseende 

Kök mot hall 

Trappan till ovanplan leder till en liten hall därifrån båda sovrummen nås 

Förvaringsmöjlighet i skrubb, i övervåningens hall. Dörren på bild är till det större sovrummet 

Det större sovrummet 

Detta rum har utgång till en stor, solig balkong i sydvästläge 

Balkongen 

Annan vinkel 

Så ser balkongen ut, från utsidan 

Tillbaka i huset - även det andra sovrummet är rymligt 

Annan vinkel 

Vi går ner - till entréplanet och sedan till källaren 

Källaringången nås från entréplanets hall 

I källaren finns flera "avdelningar". På bilden: möblerbar hall. Dörr till badrum och till förråd 

Halvkaklat badrum med inbyggt badkar 

Tvättstuga 

Tvättstuga mot pannrum 

I pannrummet står bergvärmepumpen 

Groventré/torkrum 

Groventré - källaren nås både från utsidan och invändigt 

Ute igen - flygfoto över fastigheten  

Huset, garaget och lillstugan 

Gullig isolerad lillstuga 

Lillstuga (eldstaden på bild har inte kontrollerats av fackman) 

Lillstuga, annan vinkel 

Lillstuga, ett litet rum vid ingången 

Lillstuga, exteriör 

Trädgård - gott om plats för de små med spring i benen 

Välskött - och dekorativt, med stenar i alla former 

Berghällar skapar de vackraste naturliga uteplatser 

Solig utsiktsplats, sett från luften... 

... och från marken :-) 

Baksidan av tomten - med naturen som närmsta granne 

Garage, interiör 

Fastighetskarta. Fastighetsbeteckning: Tanum Allestorp 1:17 (två skiften, 1 och 2) 

Säljarens bild - bukettspirea i blom 

Säljarens bild - mycket vacker trädgårdsgång, kantad av backtimjan 

Säljarens bild - clematis 

Säljarens bild - på tomten finns bl a buxbom, thujor, en jättestor gammal bok, hagtorn, äppelträd... 

Säljarens bild - här finns dubbla pingstliljor (på bild), enkla pingstliljor och andra narcisser 

Säljarens bild - liljekonvalj i hagtornet 

Säljarens bild - hortensia 

Säljarens bild - mossflox 

Säljarens bild - kungsängsliljor 

Säljarens bild - vit och röd astilbe 

Säljarens bild - rhododendron 

Säljarens bild - rådhusvin i höstskrud 

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut