Dela
Se filmen

Exklusiv, påkostad nybyggnation med fantastisk innergård, på eftertraktade Hamburgö. Måste upplevas!

Didriks väg 10 - Hamburgö - Tanum | Såld | Boyta: 202 m² | Tomtyta: 1 100 m²

Didriks väg 10

Exklusiv arkitektritad nybyggnation (byggår 2021) med tre huskroppar - ett elegant, mycket rymligt bostadshus (boyta 202 m²) med en härlig utsikt mot såväl sundet som mot vackert bohuslänskt berglandskap, ett gästhus (20,7 m²) med hög standard, komplett utrustat med kök och toalett, och en förrådsbyggnad om ca 11 m² - samt en fantastisk, mycket vackert gestaltad, insynsskyddad innergård om ca 200 m². Den västvända innergården har bl.a. snygga royalimpregnerade altandäck (med infälld belysning) och väggpartier, exklusiv platsbyggd uteköks- och matplatsdel under glastak med dimbara spotlights (det finns både påkostad utegrill, murad och putsad öppen spis och kylskåp), spabad, häftig utedusch, fina nyplanterade växter - och fantastiska solförhållanden.

Byggnationen kännetecknas av såväl utsökta materialval som av ett mycket väl genomtänkt planlösnings- och gestaltningskoncept. Bostadshuset har inte mindre än fyra rymliga sovrum, rejäla sällskapsutrymmen med generöst tilltagna fönster- och dörrpartier, stor balkong med glasräcke - plats för sittgrupp och utblick mot sundets härliga båtliv - samt ett påkostat, lättarbetat HTH-kök/barkök och exklusiva hygienutrymmen med HTH-inredning. Gästhuset håller samma höga standard som bostadshuset. Extra focus har i gestaltningsarbetet lagts på elinstallationer med in- och utvändiga belysningslösningar utöver det vanliga (up- och downligths, inbyggda spotlights, väggmonterade utelampor och upplysta växter). Den vackra skymningsbelysning huset och innergården bjuder på, är en upplevelse i sig. Det finns parkeringsmöjlighet för ett flertal bilar på den snyggt stensatta framsidan av huset - på framsidan finns även ett väl tilltaget, royalimpregnerat altandäck med morgonsol.

Hamburgö erbjuder en genuin skärgårdsmiljö med många vackra gamla hus, pittoreska sjöbodar och båtbryggor - och fantastiska naturupplevelser. Härliga salta bad, stränder (såväl barnvänliga sandstränder som klippbad och hopptorn) och promenadstråk finns på gång- och cykelavstånd. Från fastigheten är det kort promenadavstånd till gratisfärjan som på bara ett par minuter tar dig till Hamburgsund med dess mysiga, välsorterade affärer och ett flertal trevliga matställen (Hjalmars restaurang, Harbour House, Pipershuset - god glass! -, Hamburgsunds Fisk & Skaldjur - både fiskhandel och matställe, mm). Pittoreska Bovallstrand och Hunnebostrand ligger på 10-15 minuters bilkörning bort, såsom även västkustpärlorna Fjällbacka (ca 6 km från Hamburgsund) och Grebbestad (ca 2 mil norr om Hamburgsund). Kungshamn och Smögen når man på ca 20 minuter. Ni som söker ett exklusivt och samtidigt lättskött second home - eller varför inte permanentbostad - med alla tänkbara finesser, bekvämligheter och semesterstämning året om - välkommen till Didriks väg 10!

Fakta

Adress:
Didriks väg 10, Hamburgsund
Kommun:
Tanum
Typkod:
210, Småhusenhet, tomtmark
Objekttyp:
Friliggande villa
Byggår:
2021
Boarea:
202 m²
Biarea:
21 m²
Antal rum:
6 varav 4 sovrum
Tomtyta:
1 100 m²

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Husets entréplan disponerar: hall, tekniskt rum, badrum med utgång till altan, vardagsrum-kök-matsal i öppen planlösning (utgångar både till innergården på baksidan och till uteplatsen på framsidan) samt sovrum med utgång till altan i anslutning till innergården.

Vi kommer in i en ljus hall med en härlig takhöjd. Rymlig garderob med spegeldörrar, snyggt golv med stenimitation (keramiska klinkerplattor om 60 x 60 cm), en vacker svängd trappa med vitmålade handledar...e och vang, stålspjälor och trappsteg i ek. Från hallen (till höger) nås husets tekniska rum (här står bl a frånluftsvärmepumpen) och badrum med tvättavdelning. Badrummet har snygg HTH-inredning (vit, 80 cm), väggspegel med infälld belysning, exklusivt handfat med snygg engreppsblandare (Mora), vägghängd toalett samt snygg, diskret dusch med glasdörr, nischförvaring för badrumsartiklar och takduschset (Mora). Dimbar belysning (infällda downlights). Badrummet har även egen utgång till innergårdens spaavdelning (spabad med exklusivt massagebadkar och utedusch). I badrummet finns dessutom en tvättavdelning - praktiskt och bekvämt - med över- och underskåp, arbetsbänk med ledbelysning samt tvättmaskin och torktumlare (Cylinda).

Vidare från hallen: de diskreta, svartlackerade New York-glasdörrarna mellan hallen och vardagsrummet erbjuder en möjlighet till avskildhet på respektive våningsplan. Vardagsrummet, köket och matplatsen ligger i öppen planlösning som är skapad för bekväm, njutningsfull samvaro med familj och vänner: vardagsrumsdelen är på ena sidan av köket, matsalsdelen med utsikt mot sundet och en vacker braskamin (Aduro 9.3) - mysfaktor och komfortvärme - på andra sidan, och innegårdens utekök i direkt anslutning till bostadshusets kök. Ytorna är generöst tilltagna, vackra och funktionella. De påkostade detaljerna är många: dimbara spottar, exklusiva ekparkettgolv med vattenburen golvvärme (Parador mattlackerad 1-stavs ekparkett, 18,5 cm x 2,20 m, överallt - förutom hallen, tekniska rummet och hygienutrymmen) stora glaspartier med utgångar via skjutdörrar - mot såväl innergården på baksidan som mot framsidans altan. Det påkostade HTH-köket (modell: Focus, färg: Leire) har bl a Siemens Studioline häll (80 cm) med integrerad spisfläkt, dimbara downlights ovanför spisen, utsökta marmorskivor på väggen bakom spisen, dubbel uppsättning av inbyggda ugnar i ergonomisk arbetshöjd (Siemens Studioline ugn med WiFi, Siemens Studioline kombinerad mikrovågsugn och ugn), Siemens Studioline kaffebryggare (WiFi), vinkyl (Fem Tec) samt integrerad kyl och frys i fullhöjd. Köket har generösa arbetsytor, köksbänk med barlösning (möjlighet att placera barstolar på båda sidor), diskmaskin (Siemens) samt snygg och diskret inbyggd punktbelysning. Från köket nås innergårdens exklusiva utekök - vardagslyx som hjälper till att göra matlagningen till ett nöje, även med flera kockar inblandade. ;-)

Sovrummet på detta våningsplan nås från vardagsrummet. Plats för dubbelsäng, exklusiv garderob med skjutbara spegeldörrar längs sovrumsväggen, utgång till altan i anslutning till innergården.

ÖVERVÅNING
Övervåningen disponerar: rymligt allrum - härlig takhöjd (öppet till nock), tre sovrum varav två med egna inredningsbara förråd ("kattvindar"), separat förråd/klädkammare och ett stort badrum.

Övervåningen nås via den snygga - och ergonomiska - trappan, från hallen. Vi kommer till ett allrum med ett härligt ljusinsläpp från ett vackert, originellt Velux-fönsterparti med väggfönster kombinerade med takfönster - en inredningslösning som skapar en fantastisk dimension samtidigt som den erbjuder en betagande utsikt mot det bohuslänska berglandskapet i bakgrunden. Stort panorama fönsterparti på andra sidan av allrummet bjuder på en vacker utsikt över sundet. Härifrån nås också övervåningens rymliga, möblerbara balkong med glasräcke - en underbar plats för att åtnjuta vyn mot sundet med dess livliga båttrafik.

Övervåningen har tre ljusa sovrum, varav två har rymliga inredningsbara förråd ("kattvindar"). Alla sovrum har garderober med skjutbara spegeldörrar (garderobsvägg i det största sovrummet), och även på detta våningsplan är det genomgående parkettgolv (Parador mattlackerad 1-stavs ekparkett, 18,5 cm x 2,20 m - förutom i badrummet - och vattenburen golvvärme). Det finns även ett separat, rymligt förråd, på övervåningen.

Badrummet på detta plan är stort och exklusivt, med infälld belysning, ljust, italienskt kakel (60 x 60 cm), läckert badkar och duschhörna med glasväggar (takduschset med blandare - Mora). Inbyggda nischer både i duschen och ovanför badkaret, för placering av badrumsartiklar. Den snygga HTH-badrumsinredningen är vit (2 m bred), med läckra dubbla handfat, toaletten är vägghängd.

Visa mer Visa mindre

Fastigheten

Typ

210, Småhusenhet, tomtmark. Friliggande villa. 1 ½ plan (nybyggnation, byggår 2021).

Servitut, planbestämmelser mm.

Planbestämmelser: Detaljplan.

Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Vatten-Spill-Och Dagvatten, 1435-1944.2.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Tanum Norgård GA:8. Avser grönområde.

Byggår

2021

Storlek

Boarea 202 kvm, biarea 20,7 kvm. Areauppgift enl säljarens uppgift. Biarean om 20,7 kvm avser gästhusets invändiga area. 6 rum varav 4 sovrum.

Byggnadssätt

  • Betongplatta.
  • Trä.
  • Stål och trä.
  • Stående träpanel.
  • Betongpannor.
  • Plåt.
  • 3-glasfönster.
  • Vattenuren golvvärme (frånluftsvärmepump, Nibe F370); braskamin.
  • Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Tomt

Lättskött tomt med smakfull stensättning samt en stor träaltan med utsikt mot sundet, på framsidan. Rejäl insynsskyddad innergård - en ogenerad, underbart vackert gestaltad oas för samvaro och rekreation - med trädäck (royalimpregnerat) med spännande nivåskillnader, på baksidan. Gräsmatta (robotgräsklippare följer med i köpet), smakfulla nyplanterade växter och häckar (bevattningssystem för alla häckar har installerats och följer med i köpet). Staket runt tomten, och snygga partier med royalimpregnerade skyddsväggar runt innergården. Tomten har planerats med genomtanke i varje detalj, och har bl.a. exklusiv belysning med up-/downlights, infällda spotlights, väggmonterad utebelysning och upplysta växter.

Bilplats och övriga byggnader

Stensatt framsida med gott om plats för ett flertal fordon. Gästhus (Attefallshus, inv 20,7 m² ), förråd (11,2 m²). Det smakfullt inredda gästhuset har mycket hög standard, är utrustat med kök och badrum och har golvvärme (el) som uppvärmning.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Planlösningar i objektpresentationen är framtagna med illustrationer som underlag, intentionen har enbart varit att visa hur utrymmen disponeras. Planlösningarna är inte skalenliga och även annan avvikelse mellan planlösningar/disposition av utrymmen och verkliga förhållanden kan förekomma. Förklaring till boarea: bostadshusets boarea är 202 m². Gästhusets invändiga area är ca 21 m² (20,7 m²) - vi har i beskrivningen valt att kalla det för biarea (vilket inte är en helt korrekt beskrivning, enligt Svensk standard, därav denna ytterligare förklaring).

Förklaring till taxeringsvärdet: taxeringsvärdet avser markens taxeringsvärde, huset är nybyggnation (byggår 2021) och har inte fått något värde tilldelat än, av Skatteverket.

Säljaren upplyser: skulle köparen vara intresserad av att anlägga en pool, kan de gärna bistå med kontaktinformation till hantverkare. Information om anläggning av pool hittas på Tanums kommuns hemsida, länk (dessvärre ej klickbar, klipp och klistra gärna in i adressfältet):
https://tanum.se/boendemiljoinfrastruktur/bygglovtillstandochfastighetsfragor/bygglovochandralov/vanligafragor.4.7664b4813898b7df9844d2d.html#h-Behovsbygglovforpool

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

BUDGIVNING
Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Film

Bilder

Välkommen! Didriks väg 10 

Badplatsen i Boviken - med klippor, hopptorn och sandstrand - ligger på gång- och cykelavstånd 

Fantastisk innergård med bl a exklusivt utekök under glastak, spabad och utedusch 

Levande eld ger en oslagbar, alldeles säregen känsla och komfort oavsett årstid 

Exklusivt spabad 

Spabad, skymningsbild 

Badplatsen i Vänd Igen har fin sandstrand och trampolin. Även den på gång- och cykelavstånd 

Ett par minuters promenad till gratisfärjan. Turen från Hamburgö till Hamburgsund tar tre minuter 

Pittoresk skärgårdsmiljö 

Tomten, omgärdad av vitt staket, med lättskött gräsmatta (robotgräsklippare medföljer) 

Vackert, funktionellt och originellt gestaltad innergård, delvis under glastak 

 

Snygg stensättning på framsidan - gott om plats för ett flertal fordon 

Väl tilltagen uteplats med morgonsol, på framsidan, balkong med utsikt och en inbjudande entré 

Välkommen in! 

Snygg svängd trappa och garderob med spegelskjutdörrar, i hallen 

Vy från entréhallen mot vardagsrummet 

Vardagsrum mot entréhall. Trendriktiga New York-glasdörrar mellan hall och vardagsrumsdel 

De diskreta glasdörrarna är mycket praktiska för att skapa avskildhet mellan våningsplanen 

Vardagsrumsdel mot entréplanets sovrum 

Öppen planlösning och generösa fönster- och glasdörrpartier med härligt ljusinsläpp 

Exklusivt HTH-kök med all tänkbar utrustning 

 

Vinkyl 

Barköksdel 

Generöst med förvaring och (arbets)ytor i köket 

Utgång till innergården, från köket 

Innergården är västvänd, med optimala solförhållanden 

 

Vacker murad och putsad öppen spis under glastak med dimbara spotlights 

Exklusiv utegrill i direkt anslutning till köket - kan det bli mer lättarbetat? 

Rejäl matplats vid uteköket - även den under glastak, med dimbar belysning 

Tillbaka i huset. Vy mot matsalsdelen 

Braskamin (rörinstallation under färdigställande) 

 

Väl tilltagna, snygga fönsterpartier och skjutdörrar till uteplatsen på framsidan 

Entréplanets sovrum nås från vardagsrumsdelen 

Utgång till altanen i anslutning till innergården, från sovrummet 

Garderobsvägg med skjutbara spegeldörrar 

Tvättavdelning i entréplanets badrum. Även badrummet har egen utgång till altanen 

Läckert handfat och spegel med belysning 

 

Praktisk inbyggd nischförvaring för badrumsartiklar 

 

Smäcker trappa till övervåningen 

Det originella glaspartiet med tak- och väggfönster ger allrummet en fantastisk dimension...  

... samt ett fint ljusinsläpp och en härlig bergutsikt 

Rumshöjd om 3,76 m på ö v (högsta punkt) och läcker, diskret belysning 

Utgång till den rymliga balkongen med utsikt över sundets båtliv 

Sundet - ett stenkast bort 

 

 

Övervåningens badrum nås från allrummet (dörren till vänster, på bild) 

Smakfulla färg- och materialval samt påkostad inredning 

Genomtänkt in i minsta detalj - sol-/insynsskydd med inbyggd flexibilitet, i fönstret 

 

Läckert ellipsformat badkar 

Snygg - och praktisk - nischförvaring 

Övervåningen disponerar tre sovrum. På bilden: dörrarna till två av dem 

Dörren t v på bild är till ett av övervåningens rymliga förråd (ytterligare två finns) 

Ett av de tre sovrummen på övervåningen. Dörren är till stor inredningsbar "kattvind" (förråd) 

Även garderob med spegelskjutdörrar finns 

Det andra av tre sovrum på övre plan. Även här finns förråd samt garderob med spegelskjutdörrar 

Det tredje sovrummet på övre plan 

Generöst med förvaring även här 

Vi går ut - dags att bekanta sig ytterligare med innergården! 

Innergården - fågelvy. Den rejäla innergården (ca 200 m²) har olika "avdelningar" 

Vy mot matplatsdelen och uteköket. (Glastaket var under färdigställande, vid fototillfället.) 

Vy mot gästhuset (två ingångar) och sittplatsen med pergolatak. T h på bild: del av förrådet 

Utekök under glastak, i direkt anslutning till köket. Förvaring, utegrill, murad spis, kylskåp  

Lika snyggt som praktiskt 

Vy mot innergårdens spa-avdelning - härligt spabad med punktmassage och en läcker utedusch 

 

 

Välkommen, livsnjutare! 

 

Vy mot gästhusets två ingångar 

Vy från gästhuset mot innergården 

Gästhuset, interiör 

Köksavdelning i gästhuset 

Badrum med påkostad inredning och smakfulla material- och färgval, i gästhuset 

Sommarkväll på Didriks väg 

Kvällsbild, interiör 

Vacker och diskret dimbar belysning med spotlights 

Kura skymning...  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flygfoto över fastigheten och närmiljön. Den slingrande vägen (i mitten) leder till badplatsen 

Vägen till badplatsen i Vänd Igen, på Hamburgös norra sida 

 

Vänd Igen, flygbild. Fin, barnvänlig badplats med sandstrand och trampolin 

Flygbild över en annan, mycket fin badplats, i Boviken - på öns södra sida.  

Boviken: barnvänlig sandstrand, klippor, hopptorn 

Fastighetskarta 

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut