Dela
Se filmen

I Hamburgsund - med villakänsla! Stor, mycket fin 4:a om 130 (!) kvm, med underbart läge.

Smedjevägen 3a - Hamburgsund - Tanum | Såld | Boyta: 130 m²

Smedjevägen 3a

Tillfälle! Mycket tilltalande parhuslägenhet om 4 rum och kök, i Smedjans populära bostadsrättsförening. Suterränghus, där lägenhetens ytor om hela 130 m² disponeras på två våningsplan. Tvivelsutan ett av områdets bästa lägen - mycket trevlig, väl tilltagen hörntomt med god integritet, stora soliga altaner/uteplatser, gräsmatta, häckar, rabatter, "egen" berghäll och vacker natur som närmsta granne, på baksidan. En extra bonus utgörs av den "egna uppfartsvägen" till lägenheten, ytterst praktiskt när man storhandlat - eller vid (in)flytt :). Definitivt ett boende med villakänsla - dock mer bekymmersfritt, med den trygghet avseende fastighetsskötseln som en välskött bostadsrättsförenings omsorg erbjuder; av de senaste större underhålls-/reparationsarbeten som föreningen gjort, kan nämnas tak- och fönsterbyte (2020) samt byte av ytterdörrar (2019).

Lägenheten ligger på promenadavstånd (ca 1 km) till Hamburgsund centrum. Här finns bl a mysiga välsorterade affärer och ett flertal trevliga matställen: Hjalmars restaurang, Harbour House, Pizzaverket, Pipershuset - god glass! -, Hamburgsunds Fisk & Skaldjur - både fiskhandel och matställe, mm. En genuin skärgårdsmiljö med vackra gamla - och nya - hus, pittoreska sjöbodar och båtbryggor. Barn- (och morgondopps)vänliga sandstränder med möjlighet till härliga salta bad från såväl klippor som hopptorn samt fantastiska vandringsleder hittar man på idylliska Hamburgö, dit det går gratisfärja från färjeläget i Hamburgsund, tre gånger i timmen.

Pittoreska Bovallstrand och Hunnebostrand ligger ca 10-15 minuters bilkörning bort, såsom även västkustpärlorna Fjällbacka (ca 6 km från Hamburgsund) och Grebbestad (ca 2 mil norr om Hamburgsund). Kungshamn och Smögen når man på ca 20 minuter och norrut till Strömstad tar det ungefär 45 minuter, med bil.

Fakta

Adress:
Smedjevägen 3a, Hamburgsund
Kommun:
Tanum
Objekttyp:
Bostadsrättslägenhet
Byggår:
1991
Boarea:
130 m²
Antal rum:
4 varav 3 sovrum
Månadsavgift:
8 101 kr/mån

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se

Beskrivning

Tips: för digital rundtur i lägenheten, gå gärna in på 3D-visning - genom att klicka på fotopunkterna och ”dra” i bilden, kan man vandra runt i lägenheten.

En "egen uppfartsväg" - lyxigt och mycket praktiskt när man storhandlat - tar oss till entrén i parhusets gavelsida. Ytterdörren nås via en väl tilltagen altan (ca 19 m², byggår 2020) med bästa solläge: ett härligt "extrarum" under soliga sommardagar.

Entréplanet rymmer hall, kök och vardagsrum i öppen planlösning, sov...rum samt ett helkaklat badrum med dusch.
Detta våningsplan kännetecknas av tilltalande öppna ytor och en känsla av rymd. Hall med mörkt klinkergolv och avhängningsmöjlighet, ljust kök och vardagsrum med plats för soffgrupp och tv-vägg går i öppen planlösning. På golvet ligger vitlackad ekparkett (enhetligt i hela lägenheten - förutom i entrén och hygienutrymmen, där det är klinker på golv), fönsterpartierna i både öst- och västgaveln är stora och och ger ett fint ljusinsläpp. Matplatsdelen har utgång till framsidans uteplats (västerläge), via altandörr. Här finns sol från mitt på dagen och framåt (eftermiddag/kväll). Sovrummet vetter mot öst och är ljust och rymligt, med plats för dubbelsäng. Här finns även en garderobsvägg med hela sex garderober, och från sovrummet nås balkongen med förmiddagssol och vilsam utblick över grönskan och tallarna (parhuset angränsar till grönområde och skog, på baksidan). Entréplanets badrum med dusch är helkaklat - badrummet är ljust, med ett stort fönster och gott om förvaringsmöjligheter i spegelskåpet och lådorna under tvättstället.

Lägenhetens suterrängplan nås via en svängd, gråmålad trappa med snyggt trappräcke i ek. Också detta våningsplan är rymligt - här finns ett "allrum/TV-rum" samt två trevliga sovrum varav ett med utgång till baksidans uteplats. Suterrängplanet rymmer även ett stort helkaklat badrum med badkar och generöst med förvaring i spegelskåpet, lådorna under tvättstället och högskåpet i väggen. På detta plan finns vidare tvättstugan med tvättpelare, tvättho, värmepump samt extra kyl och frys. Ett mindre förrådsutrymme med klinkergolv finns i anslutning till tvättstugan, utöver det finns även ett mycket stort förråd med mellanvägg - i praktiken två förråd, kan fungera som "walk-in closet". Samma ekparkett som på entréplan, ligger i allrummet och sovrummen (även i del av det stora utrymmet med två förråd).

Utrustning, kök: spishäll (AEG/Electrolux), ugn (Electrolux), kyl/frys (Electrolux), fläkt (Falmec). Dessa vitvaror är äldre (2010). Diskmaskin (Cylinda, 2018).

Utrustning, tvättstuga: tvättmaskin (Husqvarna, 2020), torktumlare (Bosch, 2016). Kyl/frys (Electrolux) fr 2017. Tvättho. I källaren står även frånluftsvärmepumpen.
Visa mer Visa mindre

Fastigheten

Byggår

1991

Senaste renovering/ombyggnad

Senaste renoveringar, gjorda av föreningen: 2020 - tak- och fönsterbyte; 2019 - byte ytterdörr. Renoveringar, gjorda av lägenhetsinnehavaren sedan förvärvet år 2016: delade av ett mycket stort rum på källarplanet med vägg och dörr (så det tillskapades ytterligare ett sovrum - sovrummet med utgång till baksidans uteplats), 2016; hyllplan i förrådet i källaren, 2016; torktumlare, nov 2016; kyl och frys i tvättstugan, 2017; ändrade städskåpet i köket till skafferi, 2017; byte av tvättmaskin, jan 2020; byte av diskmaskin, mars 2018; 2 st nya termostater (till badrummen), 2018; altan vid entrén, tak över ytterdörren, samt altan och bod på baksidan, utanför sovrummen, juli 2020.

Storlek

Boarea 130 kvm. Information via Riksbyggen, härrör enl Riksbyggen ursprungligen fr föreningen. 4 rum varav 3 sovrum.

Tv och bredband

Bredband: Telia bredband.

Övrigt

Allmänt
Samtliga areauppgifter är baserade på information som härrör från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Planlösningarna i objektpresentationen är framtagna med handritad skiss som underlag, intentionen har varit att visa hur utrymmet disponeras. Planlösningarna är inte skalenliga och även annan avvikelse gentemot verkliga förhållanden kan förekomma.

Energideklaration och radonmätning är utförda, genom föreningens omsorg. Senaste energideklaration gjordes 2019, utgör en av bilagorna i visningsprospektet. Senaste radonmätning gjordes 2020, radonvärdet avs Smedjevägen 3A var 70 Bq/m³, föreningens uppgifter.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning
Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Film

Bilder

Smedjevägen 3A - välkommen!  

Hörnläge  

Insynsskyddad baksida  

Uteplats med eftermiddagssol (bilden är tagen vid halv tolvtiden)  

Brf Smedjevägen (m fl) i förgrunden - Hamburgsund och skärgården i bakgrunden  

Föreningens hus ("cirkeln" + några till, som inte syns på bild) och parkering  

Vägen till lägenheten  

Rymlig, solig altan (byggår 2020)  

Altaner runt hela lägenheten - på framsidan, vid gaveln(entrén)...  

... samt altan och balkong på baksidan - med naturen som närmsta granne  

Vackert, fridfullt, ogenerat  

 

 

Vy från baksidan  

 

Entredörr med "tak"  

Välkommen in!  

Plats för avhängning till vänster i entrén  

Generösa ytor med hall, kök/matplats och vardagsrum i öppen planlösning  

Vy mot kök och matplats  

Utgång till framsidans uteplats, från köket. Övervåningens toalett t v på bild  

Övervåningens toalett med dusch  

Vy mot dusch  

Gott om förvaring dels i spegelskåpet, dels i lådorna i kommoden under handfatet  

 

Vy från badrum mot matplats och kök  

 

 

Vardagsrum med stora fönster - och gott om plats för soffgrupp och tv-vägg  

Gemytligt, helt utan insyn - och vilsamt med naturen utanför  

Vy från vardagsrum mot kök - generösa, öppna ytor  

 

F. d. städskåp/garderob har inretts som skafferi - praktiskt!  

 

Sovrum med garderobsvägg (ej på bild) och utgång till balkong med morgonsol  

Balkongvy  

Vi går ner till suterrängplanet  

 

Svängd trappa med räcken och handledare i ek  

Vy mot de två sovrummen på suterrängplan  

F d "jätterum" har delats av, till ett mindre allrum och ett trevligt sovrum  

Sovrum med utgång till baksidans uteplats  

Det andra sovrummet  

Vy mot del av allrum, badrum (t v) och tvättstuga  

Badrum på suterrängplan  

Trappan från annan vinkel. Tvättstugan t h på bild  

Tvättstugan. Det finns ett praktiskt mindre förråd t v om trappstegen (ej på bild)  

Hamburgsund centrum på promenadavstånd (ca 1 km fr huset)  

Linfärjan (gratisfärja) på väg till Hamburgö. Färjan går tre gånger i timmen  

På Hamburgö: badplatsen i Vänd Igen har fin sandstrand och trampolin  

Badplatsen i Boviken (Hamburgö) - med klippor, hopptorn och sandstrand  

(Granne med) västkustens vackraste skärgård  

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut