Dela
Se filmen

Naturskönt beläget före detta skolhus - löpande renoverat och mycket charmigt. Bör ses!

Lunna Skola 2 - Lunna - Tanum | Såld | Boyta: 140 m² | Tomtyta: 1 505 m²

Lunna Skola 2

Med anor från början av 1900-talet ligger det charmiga före detta skolhuset i Lunna, naturskönt beläget med vilsamma vyer över åker och äng.

Huset är väl underhållet och löpande renoverat - bl a har ett driftsekonomisk uppvärmningssystem (vedpanna med tre ackumulatortankar om sammanlagt 1500 l) installerats (2009), såsom även ett vackert nytt Ballingslöv-kök (2010). Taket har omlagts med tvåkupigt tegel (2011) - då installerades även solvärme och badrummen fräschades upp. 2014 byttes fönstren och panelen på husets sydvästra gavel, fiber drogs in; 2015 installerades nytt avlopp (trekammarbrunn med markbädd).

Huset har många fina bevarade originaldetaljer - härliga trägolv, spegeldörrar, vackra eldstäder, för att nämna några. Också den generösa takhöjden, "lärarbostaden" på övervåningen och ribbstolen på vardagsrummets - före detta skolsalens - vägg minner om skolhus-tiden.

Från fastigheten är det ungefär lika långt (ca 15 km) till västkustpärlorna Fjällbacka och Grebbestad som till Tanumshede. Läget är lantligt och ogenerat, med bärmarker och promenadstigar runt knuten, ändå kommer man enkelt (och snabbt) ut på gamla E6:an (grusvägen intill fastigheten har obefintligt med trafik - den används huvudsakligen av boende i området). Pendlingsavståndet är bekvämt till såväl närliggande samhällen som till Strömstad och Uddevalla.

Fakta

Adress:
Lunna Skola 2, Rabbalshede
Kommun:
Tanum
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Objekttyp:
Friliggande villa
Byggår:
1916
Boarea:
140 m²
Biarea:
70 m²
Antal rum:
5 varav 2-3 sovrum
Tomtyta:
1 505 m²

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se

Beskrivning

Ingång via farstun i nordost. Vidare från farstun kommer vi in i en korridor/hall med avhängningsmöjligheter. Direkt till vänster i hallen finns en mindre toalett med WC och handfat. Även källaren nås från hallen (källardörren ligger till vänster, efter toaletten). Det snygga Ballingslöv-köket från 2010 har vi på höger sida, från hallen. Här kombineras på ett pietetsfullt sätt gammaldags charm med moderna bekvämligheter - köket har fungerande vedspis, induktionshäll (Bosch, 2010), integrerad ug...n (Husqvarna, 2010), fläkt (2010), kyl och frys i fullhöjd (Elektrolux, 2009) samt diskmaskin och inbyggd mikrougn (båda av märket Husqvarna, 2010). I anslutning till köket finns ett stort skafferi med gott om plats för förvaring.

På entréplanet ligger även det generöst tilltagna vardagsrummet - före detta skolsalen - med en oerhört vacker, rejäl braskamin (fungerande, kontrollerad av sotaren). Generös takhöjd, härligt ljusinsläpp genom de stora fönsterpartierna och trägolv med patina kännetecknar såväl vardagsrummet som våningsplanet i övrigt.

Trappan till ovanvåningen nås från hallen. På ovanvåningen finns en möblerbar hall med utgång till balkong i nordväst. I hallen står en mycket vacker mindre gjutjärnskamin i egen nisch (f n ej godkänd för eldning). På detta våningsplan finns ett allrum samt ett stort och ett mindre (sov)rum med diskbänk (tidigare lärarbostad). Det finns också en mycket liten, avlång (sov)kammare samt toalett med dusch (renoverades 2011). Även detta våningsplan har härliga trägolv samt vackra landskapsvyer från de stora fönstren - utan insyn.

Husets källare med rejäla granitväggar nås både invändigt, från hallen, och utvändigt. Källaren har ett pannrum med vedpanna (elpatron finns) och tre ackumulatortankar samt ett stort och två mindre rum. I källaren finns bl a ett vattenreningsfilter, radonfilter och tvättmaskin (Cylinda, 2009).
Visa mer Visa mindre

Fastigheten

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd. Friliggande villa. 2-plans hus med källare.

Servitut, planbestämmelser mm.

Gemensamhetsanläggningar: Tanum Trättestad GA:1. Ändamål: väg.

Byggår

1916

Senaste renovering/ombyggnad

Se separat sammanställning "Gjorda arbeten och förbättringar" (pdf:fil under 'Dokument och länkar').

Storlek

Boarea 140 kvm, biarea 70 kvm. Uppskattad area (areuppgift enl taxeringsinformationen är 88 kvm). 5 rum varav 2- 3 sovrum.

Byggnadssätt

  • Granit/betong.
  • Källare.
  • Trä.
  • Trä.
  • Trä.
  • Tvåkupigt tegel.
  • Trä; aluminium.
  • Vattenburen värme fr vedpanna; solpaneler (2011).
  • Självdrag.
  • Enskilt vatten (djupborrad brunn), enskilt avlopp (trekammarbrunn med markbädd, från 2015).

Tv och bredband

TV: Fiber.
Bredband: Fiber.

Tomt

Tomtarea 1 505 m² (friköpt). Tomt med bärbuskar och fruktträd. På tomten står även en äldre carport med förråd samt ett vedförråd fr 2011.

Övrigt

Allmänt
Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Om bo-/biarea: boarean enligt informationen i fastighetsregistret är 88 kvm, vilket torde vara felaktigt. Husets längd- och breddmått är ca 10,2 x 7,7 m. Vi har gjort en uppskattning att den sammanlagda arean på båda bostadsplanen är ca 140 kvm - den uppgiften är alltså just en uppskattning och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Planlösningar i objektpresentationen är framtagna från säljarens handgjorda skisser, intentionen har enbart varit att visa hur utrymmen disponeras. Planlösningarna är inte skalenliga och även annan avvikelse mellan planlösningar/mått och verkliga förhållanden kan förekomma.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning
Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Film

Bilder

Lunna Skola 2 - välkommen! 

Vy från hallen mot köket och vardagsrummet (före detta skolsalen) 

Vardagsrum 

Till vänster: kamin i vardagsrummet (godkänd för eldning), till höger: kamin på ö v (ej godkänd)  

Vedspis i köket (godkänd för eldning) 

Flygfoto 

Flygfoto 

Flygfoto 

Flygfoto 

Grusvägen till fastigheten har mycket lite trafik (ej genomfartstrafik) 

Parkeringsmöjlighet intill den nordvästra gaveln 

Sydvästra gaveln - ny panel och nya fönster (2014) 

Sydvästra gaveln, annan vinkel 

Gaveln i sydost 

 

Välkommen in! Ingång genom förstugan 

Farstu, ingång till hallen, toaletten på nedre plan 

Köket ligger till höger om hallen (dörren på bilden är till det rymliga skafferiet) 

Kök 

Fungerande vedspis (godkänd för eldning) 

 

 

 

Till vänster i hallen syns källardörren samt trappan till ö v. Till höger: ingång till köket 

Från hallen nås vardagsrummet (f d skolsalen) 

Det generöst tiltagna vardagsrummet med bl a en fantastiskt vacker (fungerande, godkänd) braskamin 

 

Nostalgi - härlig bevarad detalj från skolsalen 

 

 

Vy mot hallen 

Trappa till övre plan 

Möblerbar hall på övre plan 

Till höger om hallen: ett av övervåningens sovrum (f d lärarbostad) 

Sovrum med klädkammare/förråd 

Övervåningens badrum 

Liten sovkammare nås även den från hallen på övre plan 

Allrummet på övervåningen nås från den möblerbara hallen 

Allrum 

Vackra vyer och ingen insyn 

Mer vyer 

Ett av sovrummen på övre plan 

Tillbaka på nedre plan: från hallen nås nedre plans toalett (svart dörr) samt källaren (blå dörr) 

I källaren finns bl a värmepannan, ackumulatortankarna (3 x 500 l), vattenfilter och tvättmaskin 

Uthus och vedport 

Öppet, fritt läge med vidsträckta vyer 

 

 

 

 

 

Fastighetskarta 

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut