Dela
Se filmen

Kanebo gård - en bohuslänsk idyll

Kanebo Gård - Hamburgsund - Tanum | Såld | Boyta: 150 m² | Tomtyta: 22 761 m²

Kanebo Gård

En bohuslänsk idyll - och ett hus som ett konstverk. Med en vidunderlig vy över det vackra bohuslänska landskapet, granne med klippor och hav, ligger Kanebo gård inbäddad i grönska. Fastigheten är belägen ca 4 km söder om Hamburgsund, omfattar ca 2 ha mark och är bebyggd med tre huskroppar: bostadshus, ekonomibyggnad och källarvind.

Alla tre byggnaderna genomgick en pietetsfull helrenovering under 2000-2004. Renoveringen skedde genom fastighetens dåvarande ägares omsorg - som belöning för sina insatser inom byggnadsvård och byggnadskultur tilldelades dåvarande ägare Tanums kommuns byggnadsvårdspris 2004. Med ett mycket lyckat resultat eftersträvades att återskapa det tidstypiska helhetsintrycket: alla rum i bostadshuset har furugolv, köket har vacker fungerande gjutjärnsspis, kakelugnen i vardagsrummet ger skön värme. De utsökta och välgenomtänkta detaljer som fångar ögat är många: skifferplattor framför eldstäder, utetrappor av huggen granit, tidsenliga fönster, tapeter, enastående vackra spegeldörrar. Arkitekten som har ritat huset - både genom att återställa det ursprungliga husets form från gamla fotografier och genom att komplettera huset med en tillbyggnad - är Conny Jerer.

Fakta

Adress:
Kanebo Gård, Hamburgsund
Kommun:
Tanum
Typkod:
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Objekttyp:
Gård, hästgård
Byggår:
1909
Boarea:
150 m²
Biarea:
31 m²
Antal rum:
6 varav 2-4 sovrum
Tomtyta:
22 761 m²

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se

Beskrivning

Från det vackra vindfånget i nordost med trappa i huggen granit kommer besökaren in i entréhall med klinker och värmeslingor (vatten). Till vänster om hallen finns hygienutrymmen (tvättstuga och badrum med dusch) samt ett mycket praktiskt skafferi. Till höger om hallen ligger det rymliga köket med burspråk och en mycket vacker, fungerande gjutjärnsspis samt en bakugn - även den är godkänd av sotaren. Från köket, via en trappa i huggen granit nås uteplatsen med kvällssol. På detta våningsplan har...man två stora sällskapsrum, varav ett med fungerande kakelugn, och ett arbetsrum/sovrum. Alla rum har furugolv, alla väggar har tapet, gips och träspont, taken har pärlspont. Från sällskapsrummen nås den härliga inglasade verandan i sydvästläge - här finns utsökt vackra pardörrar med munblåsta glasrutor, verandagolvet och trappan är i huggen granit.

Övervåningen nås via en svängtrapp med fantastiskt fina proportioner - trappan är lika skön att gå i som att se på. På detta våningsplan har vi ett allrum och ett TV-rum i öppen planlösning, ett väl tilltaget sovrum med en egen klädkammare ("kattvind") samt ytterligare två mysiga inredda "kattvindar". Här finns även en toalett (förberett för dusch). Också detta våningsplan har vackra furugolv och kopplade fönster med spröjs. Ryggåstaket har pärlspont.

Många härliga detaljer såsom mycket fina gamla spegeldörrar, gammaldags lister i profil runt golv, fönster och dörrar, tidstypiska tapeter. Termostaterade element för vattenburen el. Åskskydd (allmänt och för datoranslutning).

Kök om ca 20 m². Golv: furu. Väggar: gips - tapet. Tak: pärlspont. Köksfabrikat: Tibro kök 'Karla'. Köksluckor: mattvit. Matplats: plats för 8-10 personer. Utrustning: spis, varmluftsugn, fläkt, kyl-halvhöjd (Huskvarna, 2015), frys-halvhöjd (Huskvarna, 2015), diskmaskin (Huskvarna, 2015), vedspis med täljsten, bakugn.

Tvätt/grovkök om ca 4 m². Golv: klinker. Väggar: nätad väv. Tak: pärlspont. Utrustning: tvättho, tvättmaskin och torktumlare (2013) och värmeslingor (vatten).

Badrum om ca 5,2 m². Golv: klinker. Väggar: kakel. Tak: pärlspont. Utrustning: toalett, duschkabin, värmeslingor (vatten), tvättställ (dubbelt) och handdukstork.
Fönster finns.

Toalett på våningsplan 2 om ca 5,3 m². Golv: klinker. Väggar: kakel. Tak: pärlspont. Utrustning: WC och tvättställ. Förberett för dusch.
Fönster finns.
Visa mer Visa mindre

Fastigheten

Typ

120, Lantbruksenhet, bebyggd. Gård, hästgård. 1 ½-planshus.

Servitut, planbestämmelser mm.

Rättigheter last: Officialservitut Väg.

Byggår

1909

Senaste renovering/ombyggnad

2000-2004: Totalrenovering utförd av fastighetens dåvarande ägare. 2014: Ny trappa till källarvinden. 2015-2016: Målning av ekonomibyggnad. 2015: Ny kyl/frys, ny diskmaskin.

Storlek

Boarea 150 kvm, biarea 31 kvm. 6 rum varav 2- 4 sovrum.

Byggnadssätt

 • Huggen granit.
 • Fördjupad isolerad trossbotten.
 • Trä - timmer.
 • Trä - timmer.
 • Stående träpanel.
 • Enkupigt tegel.
 • Zinkplåt.
 • 2-glasfönster, kopplade.
 • Vattenburen el; luft-luftvärmepump; ved.
 • Självdrag.
 • Enskilt vatten. Dränkpump med elektronisk styrning (byte av pump i juli 2016). Enskilt avlopp. Avloppet inventerades i augusti 2014, måste åtgärdas (efterföljande rening måste anläggas och slamavskiljaren behöver ses över).

Tv och bredband

TV: TV-antenn med elektronisk förstärkning.
Bredband: Telia bredband.

Tomt

Tomtarea 1 200 m² (med tomtarea avses marken närmast huskropparna, fastighetens totala areal är 22 761m²). Tomten: insynsskyddad natur- och trädgårdstomt med bärbuskar och fruktträd. Mur.

Bilplats och övriga byggnader

Parkeringsmöjlighet för ca 5-6 bilar på den grusade gårdsplanen.

Övrigt

Avskilt och lugnt läge nära havet och bad - till Heestrands barnvändliga sandstrand är det ca 10-15 minuters promenad, från gården. Fantastiska berg med utsikt ända till Väderöarna. Vacker ek-oxelallé vid gårdens infart. Rikligt med fågel, älg, hare och rådjur.

ALLMÄNT
Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

BUDGIVNING
Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Film

Bilder

Kanebo gård - inbäddad i naturens grönska 

Granne med klippor och hav 

Vackert, pietetsfullt renoverat bostadshus med anor från slutet av 1800-talet 

Vy från sydväst 

 

Huset och källarvinden 

Källarvind (ekonomibyggnaden skymtar i bakgrunden) 

Ekonomibyggnaden 

Ingång via vindfång i nordost 

Från vindfång kommer man vidare till hall med avhängningsmöjligheter 

Hall mot badrum (tvättstuga till vänster) 

Badrum 

Duschhörna i badrum 

Kök 

Kök, annan vinkel 

Utgång till stenlagd uteplats med eftermiddags- och kvällssol, från köket 

Uteplats 

Vacker fungerande gjutjärnsspis och bakugn 

 

Gott om plats för matgrupp i vardagsrummet 

Kakelugn i vardagsrummet 

 

Vardagsrum mot kök och sovrum/arbetsrum 

Sovrum/arbetsrum 

Allrumsdel 

Glasveranda med utsökt vackra pardörrar och golv i huggen granit 

Vy mot sydväst 

 

Trappa till övervåning - lika skön att gå i som att se på 

 

 

Allrumsdel, övervåning 

TV-rum, övervåning 

Rejält sovrum, övervåning 

 

En av de inredda "kattvindarna" 

Toalett, övervåning 

Detaljbild 

Detaljbild 

Detaljbild 

Detaljbild 

Inbäddad i grönska... 

Vy mot gården från öster 

Källarvind 

Källarvind, interiör 

Källarvind, detaljbild 

Ekonomibyggnad 

Ekonomibyggnad, interiör 

Ekonomibyggnad, interiör 

Gårdsromantik... 

Gott om parkeringsmöjligheter 

Barnvänligt 

 

 

Till Heestrands barnvänliga sandstrand är det ca 10-15 minuters promenadväg 

Badplats i Heestrand 

Barnvänlig sandstrand 

Mer Heestrand 

 

Välkommen tillbaka! 

Fastighetskarta 

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut