Dela
Se filmen

Exklusiv nyproduktion på Hälldiberget. Hänförande utsikt, möjlighet att hyra båtplats. Bör upplevas!

Tegelstrand Hälldiberget 23 - Hamburgsund - Tanum | Pris: 12 200 000 kr | Boyta: 190 m² | Tomtyta:  395 m²

Tegelstrand Hälldiberget 23

Tillfälle att förvärva en fastighet utöver det vanliga, granne med berg och hav, högt belägen, med utblick över skärgården och trädtopparnas grönska.

Det exklusiva arkitektritade suterränghuset (nybyggnation, färdigställandeår 2022) har en boarea om 190 m² och möjlighet till 8 - 10 sängplatser. Huset kännetecknas av smakfulla, påkostade material- och färgval, samt av en mycket tilltalande planlösning med bl. a. spatiösa sällskapsrum på båda våningsplan, tre stora sovrum varav två med egen utgång till altanen med havsutsikt, två helkaklade badrum och ett snyggt ergonomiskt HTH-kök. Även pentry med platsbyggd bar finns, på suterrängplan. Rymlig balkong med en storslagen utsikt över såväl västerhavet som det vackra bohuslänska bergslandskapet samt två franska balkonger. Generöst tilltagna fönsterpartier (riktiga spröjsar!), 4 elstyrda takfönster. Påkostade, kreativa elinstallationer: ledlister (bl. a. i golv), inbyggda spotlights (olika dimensioner och styrka), nedfällda badrumstak med sofistikerad belysning samt belysning i fönstersmygar. Belysningen är mestadels dimbar, samt styrbar med Plejd.

Gestaltning av tomten följer samma omsorgsfullt genomtänkta koncept: på den stensatta framsidan finns parkeringsmöjlighet för ett flertal bilar (även möjlighet till elbil), på baksidan ligger väl tilltagna royalimpregnerade altandäck med diskreta infällda spotlights och trappa ner till bergsterrängen utanför. Royalimpregnerade staket med belysning, spabad, utedusch, gott om plats för sittgrupper med härlig utsikt och solläge - och magiska solnedgångar att njuta av, både från huset, balkongen och uteplatserna. Tomten pryds av fina nyplanterade växter, trädäcken är mycket smakfullt integrerade i terrängen utanför.

Möjlighet att hyra båtplats för djupgående båt (max 7 m), vid nyrenoverad brygga. Välkommen på visning!

Fakta

Fastighets-beteckning:
Fastighetsbeteckning:
Tanum Kärraby 5:234
Adress:
Tegelstrand Hälldiberget 23, Hamburgsund
Kommun:
Tanum
Typkod:
210, Småhusenhet, tomtmark
Objekttyp:
Fritidshus
Byggår:
2022
Boarea:
190 m²
Antal rum:
5 varav 3 sovrum
Tomtyta:
 395 m²
Pris:
12 200 000 kr

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se Intresseanmälan

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Entré genom vackert mörkblått dörrparti, inramat av sidoljus och med ett runt fönster ovanför, in i en rymlig, ljus hall med spännande takbrytning och utsökt designerlampa (ingår i köpet). Väggarna är målade i smakfull greige kulör - ett återkommande tema i huset. Garderob med spegelskjutdörrar för ytterkläder, snygga gråa keramiska klinkerplattor på hallgolvet (stenimitation, 60 x 60 cm) . Till höger i hallen finns trappan till nedre plan, till vänster - entréplanets badru...m.

Badrummet har WC, handfat med kommod samt duschhörna med glasvägg (duschhörnan har f n en glasvägg och kommer att kompletteras med ytterligare en). Nischförvaring med ledbelysning, duschset med både huvuddusch (även regndusch) och handdusch. Toaletten är helkaklad (60x60 cm kakelplattor, mosaik i duschhörnan), kulörerna har en vacker naturnära färgpalett. Badrumsspegeln har integrerad belysning, takbelysningen är effektfullt dold i det nedsänkta gipsundertaket.

Från hallen kommer vi vidare till entréplanets enorma sällskapsytor (en lika snygg som praktisk detalj på detta våningsplan är de diskreta, svartlackerade New York-glasdörrarna mellan hallen och vardagsrummet - bra möjlighet till avskildhet mellan husets två våningsplan). Sällskapsytorna på entréplan utgörs av vardagsrummet, matplatsen och köket i öppen planlösning och disponerar sammanlagt ca 71 kvm(!) golvyta, takhöjden är över 5 m till nock. Den hänförande vyn över trädtopparnas grönska, ut mot skärgården, skapar en fantastisk första-parkett-upplevelse av det storslagna bohuslänska panoramat utanför.

Vi möts av rymd, smakfull färgsättning och utsökta materialval och inredningslösningar. Exklusiva ekgolv (Parador mattlackerad 1-stavs ekparkett, 18,5 cm x 2,20 m), inbyggd RAIS 900 braskamin - lika snygg som effektiv, mot bakgrunden av en otroligt vacker duvblå fondvägg - och extremt påkostad belysning. Utsökta designerlampor, ledlister (bl. a. i golv), diskret fönsterbelysning i smygarna av de eleganta, spröjsförsedda treglasfönstren. Alla fönster mot väst - samt de fyra takfönstren - har antracitgrå utvändiga markiser (elstyrda "sunscreens") som, när nedfällda, erbjuder en effektiv och behaglig solavskärmning utan att skymma den magnifika utsikten.

Entréplanet har två franska balkonger - en i husets långsida, en i kortsida samt en rymlig balkong med exklusiva glasräcken (räfflat glas mot grannfastigheten). Balkongen skapar ett extra samvaro-rum om sommarhalvåret och erbjuder en svindlande vacker utblick över den inre skärgården och båtlivet men också över horisonten och dramatiska böljor långt ute i havgapet.

Köket: det påkostade, lättarbetade HTH-köket (modell: Focus; kulör: Lera) har generösa arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Här finns en exklusiv köksö med inbyggd Siemens Studioline 80-häll (integrerad spisfläkt) och lådor för förvaring. På köksöns arbetsyta samt på sidan och barköks-sidan av köksön ligger mycket snygg (och extremt tålig) Silestone skiva (komposit, Ethereal Glow). Även diskbänken har samma Silestone-skiva, både på och ovanför arbetsytan, och förvaring i skåp och lådor längs kökets hela långsida (ledbelysning i skåp). Integrerad diskmaskin (Siemens), dubbel uppsättning av inbyggda ugnar i ergonomisk arbetshöjd (Siemens Studioline ugn och Siemens Studioline kombiugn - med WiFi), Siemens Studioline kaffebryggare (med WiFi), vinkyl (Temptech) samt kyl och frys i fullhöjd (Siemens). Dimbar punktbelysning under köksskåpen (i två nivåer) samt ledlist ovanför köksskåpen, vacker designerlampan på väggen (ingår i köpet).

Från entréplanets vardagsrumsdel går vacker ektrappa med stålspjälor till loftet. Loftet har glasräcke till vägg, infälld ledbelysning i golv samt fantastiskt fin vy över entréplanet. Just nu är det inrett med en dubbelsäng - här skulle man även kunna ha ett "meditationsrum" eller varför inte en läshörna.

Övrig info, entréplan:
Följande designerarmaturer ingår i köpet: taklampan i entrén, vägglampan över New York-glasdörrarna mellan hall och vardagsrum, vägglampan ovanför köksön, taklampan i trapprummet (ovanför trappan till suterrängplanet) samt taklampan ovanför matbordet.

SUTERRÄNGPLAN

Snygg ektrappa med stålspjälor och ledbelysning (inbyggd i vägg), från entréplan ner till suterrängplan. Till höger på suterrängplanet finns det rymliga allrummet med spegelväggförsedda pentry med kylskåp och bar. Allrummet har två utgångar (glasdörrar) till altanerna på baksidan - en enkeldörr bredvid pentrydelen och en dubbeldörr i andra väggen, mot havet.

I anslutning till allrummet ligger ett av husets tre sovrum (vi kan kalla det sovrum 1) - de snygga svartlackerade New York-glasdörrarna går att öppna (nästan) från vägg till vägg och matchar fint med ramarna av garderobens spegeldörrar. Suterrängplanet har ytterligare två stora sovrum, ett rakt framme, från trappan sett (sovrum 2), och ett till vänster om trappan (sovrum 3). Båda sovrummen har havsutsikt och egen utgång till uteområdet, förvaringsmöjlighet finns i garderober med spegelskjutdörrar. Även på detta våningsplan har man på ett mycket lyckat sätt integrerat möjligheten för samvaro inne och ute - i uteområdet, bara något steg ut från allrummet finns väl tilltagna royalimpregnerade trädäck med plats för ett flertal sittgrupper med fantastiskt utsikts- och solläge, det finns även utespa. Utedusch (SpaTech) kommer att installeras av säljaren.

Suterrängplanets badrum är exklusivt: snygg HTH-inredning (Focus vit, dubbla handfat och spegel med integrerad dubbelbelysning), badkar, duschområde med mosaikgolv (regndusch och "vanlig" dusch, 90 cm-glasväggar med mässingsdetaljer har beställts och kommer att installeras av säljaren), läcker nischförvaring med ledbelysning, vägghängd toalett. Takbelysningen är även i det badrummet dold i det nedsänkta gipsundertaket. Mässingsdetaljerna (dusch, blandare, spolknapp, design-golvbrunnssil) skapar en fin accent gentemot det utsökta italienska kaklet i väggar och golv (60x60 cm, "marmorlook").

Också suterrängplanet har mycket vackra enstavs ekparkettgolv (genomgående enhetliga i husets alla rum - med undantag för hall och hygienutrymmen), båda våningsplanen har vattenburen golvvärme (med undantag för loft). Frånluftsvärmepumpen (NIBE F 730, kombinerad uppvärmning och ventilation) står i teknikrummet/klädvårdsrummet som nås via suterrängplanets toalett. Här är det snyggt grått klinkergolv (italiensk marmor 60 x 60 cm), praktiska över- och underskåp, arbetsbänk, tvättho (marmorskivor på väggen, ovanför hon) samt tvättmaskin och torktumlare.
Visa mer Visa mindre

Ekonomi

Pris

12 200 000 kr.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 962 000 kr.

Inteckningar

3 st om totalt 4 350 000 kr.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Tanum Kärraby 5:234

Typ

210, Småhusenhet, tomtmark. Fritidshus. 2-plan, suterränghus.

Servitut, planbestämmelser mm.

Planbestämmelser: Detaljplan.

Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1435-1663.2.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Tanum Kärraby GA:13 (ändamål: vägar, grönområden, garage och/eller parkering). Samfällighet: Tanum Kärraby S:11 (ändamål: allmän platsmark).

Byggår

2022

Storlek

Boarea 190 kvm. Säljarens uppgifter (hänvisning äv till bygglovshandlingar). 5 rum varav 3 sovrum.

Byggnadssätt

 • Betong.
 • Betongplatta, källare.
 • Betong, trä.
 • Trä.
 • Trä, puts.
 • Betongpannor.
 • Plåt.
 • 3-glas isoler, trä.
 • Frånlufts vp m återvinning (Nibe F 730), vattenburen golvvärme, 2 plan.
 • Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
 • Isolering, tjocklek: grund - 300 mm; ytterväggar av trä - 250 mm; tak - 400 mm.

Energideklaration

Energideklaration status: Behövs ej.

Tv och bredband

TV: Fiber (beställt, installation bekostas av säljare).
Bredband: Fiber (beställt, installation bekostas av säljare).

Tomt

Naturtomt (friköpt).

Bilplats

Parkeringsmöjlighet för 3-4 bilar. Förberett för elbil, laddningsstation kommer att installeras av säljaren.

Övrigt

NÄRMILJÖ
Tegelstrand ligger på promenad- och cykelavstånd från Hamburgsund med dess mysiga, välsorterade affärer och ett flertal trevliga matställen: Hjalmars restaurang, Harbour House, Pizzaverket, Pipershuset - god glass! -, Hamburgsunds Fisk & Skaldjur - både fiskhandel och matställe, mm. Genuin skärgårdsmiljö med vackra gamla - och nya - hus, pittoreska sjöbodar och båtbryggor, härliga salta bad från såväl klippor som hopptorn. Barn- (och morgondopps)vänliga sandstränder och fantastiska vandringsleder inom kort gångavstånd från huset. Färska skaldjur från sjöbod på Slottet, ca 2 minuters bilfärd - eller 10 minuters promenad - från fastigheten.

Apropå promenad: på Trafikverkets hemsida kan man följa projektet att bygga en helt ny gång- och cykelväg från Slottet till Hamburgsund. Projektet sker i samarbete med Tanums kommun och ingår i kommunens cykelplan.

Pittoreska Bovallstrand och Hunnebostrand ligger 10-15 minuters bilkörning bort, såsom även västkustpärlorna Fjällbacka (ca 6 km från Hamburgsund) och Grebbestad (ca 2 mil norr om Hamburgsund). Kungshamn och Smögen når man på ca 20 minuter och norrut till Strömstad tar det ungefär 45 minuter, med bil.

ÖVRIG INFORMATION
Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Förklaring till taxeringsvärdet: taxeringsvärdet avser markens taxeringsvärde, huset är nybyggnation (färdigställandeår 2022) och har inte fått något värde tilldelat än, av Skatteverket.

Möjlighet finns att hyra båtplats för djupgående båt (max 7 m) vid nyrenoverad brygga (den nyrenoverade bryggan i videon/på bilderna i denna presentation) där säljaren är delägare. Fastighetsrättslig koppling till brygga/båtplats föreligger inte, dvs båtplats/brygga/del i brygga är inte någonting som ingår i köpet.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

BUDGIVNING
Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

3D-visning

Film

Bilder

Tegelstrand Hälldiberget 23 - välkommen! 

Utsikt från matplatsen 

Utsikt från balkongen 

Interiör - sneak peak 

Huset, från sjösidan sett 

Ett flertal (sand)stränder på kort gångavstånd från fastigheten 

Brygga där säljaren är delägare i. Ingår ej i köpet, men båtplats vid bryggan går att hyra 

 

 

 

Välkommen in! 

Trappa till suterrängplan, från entréhallen 

Dörren till entréplanets badrum, till vänster i hallen 

Entreplanets badrum. Duschhörnan kommer att kompletteras med ytterligare glasvägg 

(Del av) vardagsrum med trappa till loft 

Vy mot matplats 

Vedkamin RAIS 900 - lika snygg som effektiv 

Arbetsbänk med barköksdel 

Vy från matplatsen 

Vy från balkongen 

Vy mot köket 

Köksmaskiner i ergonomisk arbetshöjd, generöst med förvaring, exklusiv ledbelysning 

Matlagningsvy. Köksö med inbyggd Siemens Studioline häll (80 cm, integrerad spisfläkt) 

Vy mot vardagsrumsdel och loft 

Ektrappa med stålspjälor, till loftet 

Loft med ledbelysning, även i golv 

Vy från loftet mot matplatsdelen 

Vi beger oss ner, till suterrängplanet 

Ektrappa med stålspjälor 

Exklusivt badrum med badkar. Dubbla handfat, WC, dusch (kompletteras med glasväggar) 

 

 

Italienskt kakel ("marmorlook", 60 x60 cm) 

Allrum med bar/pentry och utgång till altan med utsikt 

Vy från altanen mot ett av de tre sovrummen (sovrum 1)  

 

 

Garderobsvägg med spegelskjutdörrar, i ett av husets tre sovrum 

Utespa. Förberett för utedusch (SpaTech, kommer att installeras av säljaren) 

 

 

 

Områdesbild - kort gångavstånd från huset till havet och stränderna 

 

En av sandstränderna - ca 4-5 minuters promenad från huset 

Även klippbad finns 

Västkustens vackraste skärgård? 

En av sandstränderna i skymningsljus 

 

Brygga där säljaren är delägare i (mer info under 'Övrig information') 

 

Fastighetskarta 

Planlösningar

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut