Dela
Se filmen

För den kräsnaste av livsnjutare - exklusiv nyproduktion, magisk utsikt. Båtplats går att hyra

Tegelstrand Hälldiberget 19 - Hamburgsund - Tanum | Boyta: 200 m² | Tomtyta:  319 m²

Visning: Fre 27 maj.Vänligen ring mäklaren för bokning av tid.Lör 28 maj.Vänligen ring mäklaren för bokning av tid.Visningsanmälan

Tegelstrand Hälldiberget 19

För den kräsnaste av livsnjutare: exklusiv arkitektritad, extremt påkostad nybyggnation (färdigställandeår 2022) med vidunderlig panoramautsikt över såväl den inre och yttre skärgården som över det vackra bohuslänska bergslandskapet. Lättskött, mycket hög standard - och kravlös semesterstämning året om.

Det rymliga suterränghuset - boyta 200 m² och möjlighet till upp till 10 sängplatser - har ett utomordentligt välgenomtänkt planlösningskoncept med bl. a. spatiösa sällskapsrum på båda våningsplan, fyra väl tilltagna sovrum, tre badrum/hygienutrymmen (HTH) och påkostade HTH-kök (pentry med platsbyggd bar, på suterrängplan). Rymlig balkong med magnifik utsikt - ett extra samvaro-rum under sommarhalvåret. Rikligt med ljusinsläpp från husets vackra, generöst tilltagna fönsterpartier (riktiga spröjsar!) samt från de 12 takfönstren varav 8 är elstyrda. Oerhört påkostade, kreativa elinstallationer: ledlister (bl. a. i golv), inbyggda spotlights (olika dimensioner och styrka) i husets alla rum (med undantag för ett sovrum), nedfällda badrumstak med sofistikerad belysning samt belysning i takbjälkar och fönstersmygar. Belysningen är mestadels dimbar, samt styrbar med Plejd.

Gestaltning av tomten följer samma omsorgsfullt genomtänkta koncept: på den stensatta framsidan finns parkeringsmöjlighet för upp till 3 bilar (även elbil), på baksidan ligger rejäla royalimpregnerade altandäck med diskreta infällda spotlights, vackert "inbyggda" i berget. Rostfria räcken, spabad (utsiktsläge!), plats för ett flertal sittgrupper med solmöjlighet hela dagen, fina nyplanterade växter - och en skärgårds- och bergsutsikt som bokstavligen tar andan ur en.

Möjlighet att hyra båtplats för djupgående båt (max 7 m), vid nyrenoverad brygga.

Prisangivelse: Högstbjudande, fri prövningsrätt.

Fakta

Fastighets-beteckning:
Fastighetsbeteckning:
Tanum Kärraby 5:236
Adress:
Tegelstrand Hälldiberget 19, Hamburgsund
Kommun:
Tanum
Typkod:
210, Småhusenhet, tomtmark
Objekttyp:
Fritidshus
Byggår:
2022
Boarea:
200 m²
Antal rum:
6 varav 4 sovrum
Tomtyta:
 319 m²
Visning:
Fre 27 maj.Vänligen ring mäklaren för bokning av tid.Lör 28 maj.Vänligen ring mäklaren för bokning av tid.Visningsanmälan

Ansvarig mäklare

Mari Jankovski

Mari Jankovski

Fastighetsmäklare
073-99 639 55 info@sunnanhem.se Intresseanmälan

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Husets entréplan disponerar:
- entréhall med trappa till loft,
- (gäst)toalett,
- vardagsrum-kök-matsal i öppen planlösning (utgång till balkong) samt
- rymligt sovrum.

Entré via dörrparti med snyggt sidoljus in i en hall med en härlig takhöjd och fint ljusinsläpp även från det runda fönstret ovanför dörren. Halltaket har en vacker, annorlunda takbrytning som skapar en dimension i utrymmet - såsom även den över 2 m höga spegeln med svartla...ckerad ram (färgmatch med New York-glasdörrar mellan hallen och vardagsrummet). Den utsökta dimbara kristallarmaturen i halltatket ingår i köpet. Hallen har snyggt ljusgrått golv (stenimitation, keramiska klinkerplattor om 60 x 60 cm) och en platsbyggd garderob för ytterkläder.

Den smakfullt inredda (gäst)toaletten ligger till höger i hallen, toaletten går i mycket behaglig greige kulör (ett återkommande tema i huset), med svart klinkergolv (30 x 60) och accenter i svart, vitt och guld (stänkskyddet, spolknappen och blandaren i mässing). Stor badrumsspegel med infälld belysning.

Från hallen går en ektrappa - med magisk utsikt över horisonten! - till loftet (ektrappan kommer att kompletteras med räcke - säkerhetskrav). Loftet består av ett underbart "rum" med glasräcken till väggar och infälld ledbelysning i golvet. F.n. är det inrett med en dubbelsäng - här skulle man även kunna ha ett "meditationsrum" eller läshörna med fåtöljer. Utblicken från loftet är härlig - både över den storslagna naturen ute, genom de åtta (elstyrda) takfönstren - men också över entréplanet nedanför (läckert vid kvällsbelysning!) och baksidans altaner/utemiljö - en riktigt fin touch vid tillvaratagande av husets arkitektoniska potential.

Tillbaka till entréplanet: mellan hallen och vardagsrummet finns diskreta, svartlackerade New York-glasdörrar. Vardagsrummet, matplatsen och köksdelen (takhöjd 5 m till nock) går i öppen planlösning, skapad för bekväm, njutningsfull samvaro med familj och vänner. Den vidunderliga panoramautsikten blir onekligen det första, alldeles överväldigande intrycket - som en storslagen levande tavla, med ljus som skiftar beroende på tiden på dagen.

Vi möts av rymd, smakfull färgsättning, utsökta materialval och inredningslösningar såsom exklusiva ekgolv (Parador mattlackerad 1-stavs ekparkett, 18,5 cm x 2,20 m), inbyggd Contura i8 braskamin med sidoljus på bada sidorna - optimalt placerad för både värmespridning och estetik, samt mycket behaglig - och extremt påkostad - belysning. Utsökta designerlampor (armaturerna i entrén, trapphuset och vägglampan i köket ingår i köpet), ledlister (bl. a. i golv), diskret fönsterbelysning i smygarna av de eleganta, spröjsförsedda treglasfönstren. De flesta av fönstren har snygga antracitgrå utvändiga markiser ("sunscreens" - elstyrda) som, när nedfällda, erbjuder en effektiv och behaglig solavskärmning utan att skymma den magnifika utsikten.

Pardörrar till vardagsrumsdelens franska balkong och till balkongen - från matplatsdelen - bidrar ytterligare till att sudda ut skillnaden mellan inne och ute. Den rymliga balkongen (ca 9 m²) - ett härligt "samvaro-rum" om sommarhalvåret - har glasräcken (räfflat glas mot grannfastigheten), gott om plats för en möbelgrupp - och, såklart, en svindlande vacker utsikt över berg, hav och horisont. Havsutsikt har man för övrigt från husets alla rum (med undantag för ett sovrum) - en bedårande panorama över den inre skärgården och båtlivet men också över horisonten och dramatiska böljor långt ute i havgapet. Ännu en vidunderlig vy är det bohuslänska bergs- och bylandskapet i förgrunden.

Köket: det påkostade, lättarbetade HTH-köket (Focus vit i kombination med Nordic Spirit Harmony Dark lamellkök, köksön) har generösa arbetsytor och otroligt mycket plats för förvaring. Här finns en rejäl köksö med utrymme för lådor på båda sidor. Exklusiv Silestone bänkskiva (Ethereal Glow), inbyggd Siemens Studioline 80-häll med integrerad spisfläkt, pop-up eluttag. Diskbänk (med samma exklusiva Silestone-skiva som på köksön, både på och ovanför diskbänken) och förvaring i skåp och lådor längs kökets hela långsida (ledbelysning i skåp). Diskho (Decosteel) och blandare (Mora) i mässing (fungerar fantastiskt fint med bänkskivas sobra, men sofistikerade färgpalett). Integrerad diskmaskin (Siemens). Dimbar punktbelysning under kökssåpen (i två nivåer) samt ledlist ovanför kökssåpen och vid köksöns underkant skapar betagande belysningseffekter, såsom även den vackra designerlampan på väggen (ingår i köpet). Dubbel uppsättning av inbyggda ugnar i ergonomisk arbetshöjd (Siemens Studioline ugn och Siemens Studioline kombiugn - med WiFi), Siemens Studioline kaffebryggare (med WiFi), vinkyl (Temptech) samt kyl och frys i fullhöjd (Siemens). Ljusinsläppet är fantastiskt - både från fönsterpartierna i väggen (olika höjder) och från kökets fyra takfönster.

Entréplanets sovrum nås från vardagsrummet och bjuder även det på en storlagen havsutsikt. Här finns gott om plats för förvaring i garderobsvägg med skjutbara spegeldörrar, samt plats för dubbelsäng.

SUTERRÄNGPLAN

Suterrängplanet disponerar:
- rymligt allrum med pentry och bar (utgång till uteplats/altan från allrummet),
- tre generöst tilltagna sovrum (varav ett med eget badrum och ett med utgång till uteplats),
- två stora, exklusiva badrum,
- förråd och
- klädvårds-/teknikrum.

Snygg ektrappa med metallståndare från entréplan ner till suterrängplan (designerlampan i taket ingår i köpet). Vi kommer in i ett stort, inbjudande allrum med en dekorativ, inbyggd gasbrasa (Faber Fyn 450, en riktigt bra värmekälla med vacker minimalistisk design - inga ramar utan fokus direkt på elden). Platsbyggd pentry (skåp, handfat, integrerad kyl)/bar med spegelvägg och mässingkantade barhyllor, i ena väggen. Fantastisk utsikt samt utgång via pardörrar till baksidans uteplats - generöst trädäck, "inbyggt" i terrängen. Även på detta våningsplan har man på ett mycket lyckat sätt integrerat möjligheten för samvaro inne och ute - i uteområdet, bara något steg ut från allrummet, finns utespa, utedusch samt möjlighet till sittgrupper med bästa utsikts- och solläge.

På suterrängplanet finns tre sovrum, varav två med havsutsikt. Alla har gott om förvaringsmöjligheter (två har garderobsväggar med spegelskjutdörrar, ett - garderob med spegeldörrar och egen utgång till uteplatsen). Ett av sovrummen har dessutom ett eget badrum om ca 6 m², med snygg HTH-inredning (Focus vit, dubbla handfat, 1500 mm), två duschset (regndusch och "vanlig" dusch) med exklusiv måttanpassad glasvägg och läcker nischförvaring med ledbelysning (finns även i det andra badrummet på detta plan). Våningsplanets andra badrum har även det HTH-inredning med dubbla handfat samt ett duschset (regndusch och "vanlig" dusch). Båda badrummen har vägghängd toalett, väggspegel med integrerad belysning (ett av badrummen har även en helkroppsspegel), nedsänkta gipsundertak med dold ledbelysning (effektfullt!) samt utsökt italiensk kakel i väggar och golv (60x60 cm, "marmorlook"). Mosaik på golv, i duschområden.

Också suterrängplanet har utsökta enstavs ekparkettgolv (genomgående enhetliga i husets alla rum - med undantag för hall och hygienutrymmen), båda våningsplanen har vattenburen golvvärme (med undantag för loft). Frånluftsvärmepumpen (NIBE F 730, kombinerad uppvärmning och ventilation) står i teknikrummet/klädvårdsrummet på suterrängplanet. Här är det snyggt grått klinkergolv (Italiensk marmor 60 x 60 cm), praktiska över- och underskåp, arbetsbänk, tvättho (marmorskivor på väggen, ovanför hon) samt tvättmaskin och torktumlare.
Visa mer Visa mindre

Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 962 000 kr.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Tanum Kärraby 5:236

Typ

210, Småhusenhet, tomtmark. Fritidshus. 2-plan, suterränghus.

Servitut, planbestämmelser mm.

Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Dagvattenledning.

Planbestämmelser: Detaljplan.

Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: dagvattenledning, 1435IM-13/35615.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1435-1663.2.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Tanum Kärraby GA:13 (ändamål: vägar, grönområden, garage och/eller parkering).
Samfällighet: Tanum Kärraby S:11 (ändamål: allmän platsmark).

Byggår

2022

Storlek

Boarea 200 kvm. Säljarens uppgifter (hänvisning äv till bygglovshandlingar). 6 rum varav 4 sovrum.

Byggnadssätt

 • Betong.
 • Betongplatta, källare.
 • Betong, trä.
 • Trä.
 • Trä, puts.
 • Betongpannor.
 • Plåt.
 • 3-glas isoler, trä.
 • Frånlufts vp m återvinning (Nibe F 730), vattenburen golvvärme, 2 plan.
 • Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
 • Isolering, tjocklek: grund - 300 mm; ytterväggar av trä - 250 mm; tak - 400 mm.

Energideklaration

Energideklaration status: Behövs ej.

Tv och bredband

TV: Fiber (beställt, installation bekostas av säljare).
Bredband: Fiber (beställt, installation bekostas av säljare).

Tomt

Naturtomt (friköpt).

Uteplats

Stensatt framsida med plats för sittgrupp. Trappa till baksidans uteplats (trappstegen kommer att kläs in med Impala-granit). På baksidan ligger rejäla royalimpregnerade altandäck med diskreta infällda spotlights, vackert "inbyggda" i berget. Rustik granitmur, spabad, plats för ett flertal sittgrupper med solmöjlighet hela dagen, fina nyplanterade växter - och magiskt vackra vyer. Förberett för utedusch (Spatec), uteduschen kommer att installeras av säljaren.

Bilplats

Parkeringsmöjlighet för 2-3 bilar på den stensatta framsidan. Rostfria räcken. Laddningsstation för elbil kommer att installeras av säljaren.

Övrigt

NÄRMILJÖ
Tegelstrand ligger på promenad- och cykelavstånd från Hamburgsund med dess mysiga, välsorterade affärer och ett flertal trevliga matställen: Hjalmars restaurang, Harbour House, Pizzaverket, Pipershuset - god glass! -, Hamburgsunds Fisk & Skaldjur - både fiskhandel och matställe, mm. Genuin skärgårdsmiljö med vackra gamla - och nya - hus, pittoreska sjöbodar och båtbryggor, härliga salta bad från såväl klippor som hopptorn. Barn- (och morgondopps)vänliga sandstränder och fantastiska vandringsleder inom kort gångavstånd från huset. Färska skaldjur från sjöbod på Slottet, ca 2 minuters bilfärd - eller 10 minuters promenad - från fastigheten.

Apropå promenad: på Trafikverkets hemsida kan man följa projektet att bygga en helt ny gång- och cykelväg från Slottet till Hamburgsund. Projektet sker i samarbete med Tanums kommun och ingår i kommunens cykelplan.

Pittoreska Bovallstrand och Hunnebostrand ligger 10-15 minuters bilkörning bort, såsom även västkustpärlorna Fjällbacka (ca 6 km från Hamburgsund) och Grebbestad (ca 2 mil norr om Hamburgsund). Kungshamn och Smögen når man på ca 20 minuter och norrut till Strömstad tar det ungefär 45 minuter, med bil.

ÖVRIG INFORMATION
Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Förklaring till taxeringsvärdet: taxeringsvärdet avser markens taxeringsvärde, huset är nybyggnation (färdigställandeår 2022) och har inte fått något värde tilldelat än, av Skatteverket.

Möjlighet finns att hyra båtplats för djupgående båt (max 7 m) vid nyrenoverad brygga (den nyrenoverade bryggan på bilderna i denna presentation) där säljaren är delägare. Fastighetsrättslig koppling till brygga/båtplats föreligger inte, dvs båtplats/brygga/del i brygga är inte någonting som ingår i köpet.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

BUDGIVNING
Öppen budgivning tillämpas. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

3D-visning

Film

Bilder

Läge, läge, läge... 

 

 

 

Brygga där säljaren är delägare i (mer info under 'Övrig information') 

En av stränderna i omedelbar närmiljö 

(Skymnings)Läge, läge, läge... 

 

 

Baksidan av huset vetter mot sjön 

Stensatt entrésida med plats för sittgrupp samt parkeringsmöjlighet för 2-3 bilar 

Entré med trappa till loft (trappan kommer att kompletteras med räcke) 

Vardagsrumsdel 

Utsikt från vardagrummet (måste upplevas, bilden gör inte vyn rättvisa) 

Mer utsikt 

Öppen planlösning, generöst med utrymme och takhöjd 

Contura i8 braskamin med glas på båda sidor 

Annan vinkel, braskamin. Trappan är till suterrängplanet 

Matplats, kök, vardagsrumsdel i öppen planlösning 

Vy mot köket, från matplatsen 

Generöst med förvaring, rejäl köksö med vacker Silestone kvartskompositskiva 

Diskho och blandare i mässing gör sig fantastiskt bra mot skivans sobra, men sofistikerade palett 

Matlagningsutsikt 

Vy från matplatsdel mot vardagsrum 

Diskreta svartlackerade New York-glasdörrar mellan vardagsrum och hall 

Loftet nås från hallen 

På väg till loftet - utsikt från gaveln 

Loftet 

Vardagsrum, sett från loftet 

Kök, från loftet 

 

Härligt ljusinsläpp från Velux elstyrda takfönster 

Fransk balkong med exklusivt skyddsräcke i glas 

Diskret glasräcke (bildens nederkant) hjälper till att sudda ut skillnaden mellan inne och ute 

Glasräcke även på balkongen 

Här ser man horisonten 

Vy mot entréplanets sovrum 

Entréplanets sovrum har garderobsvägg (ej på bild) med spegelskjutdörrar 

(Gäst)toalett på entréplan 

Vi beger oss ner, till suterrängplanet 

Stort, ljust allrum med pardörrar till en fantastisk uteplats  

En av allrummets flera bedårande vyer 

Pentry med platsbyggd bar, i allrummet 

Dekorativ, lättanvänd gasbrasa på suterrängplan 

Från pardörrarna nås uteplatsen 

Baksidans utemiljö... Spatec-utedusch kommer att installeras av säljaren 

Utsikt från uteplatsen... 

 

 

 

Tillbaka i huset: bar med spegelvägg. Pentrydelen har även integrerad kyl 

Detaljbild, spegelvägg 

Suterrängplanet har tre sovrum: vy mot ett av dem 

Sovrummet har garderobsvägg med spegelskjutdörrar... 

... samt exklusivt badrum med dubbla handfat och duschsets, samt vägghängd toalett 

Annan vinkel 

Utsikt från sovrummet 

På höger sida (från trappan) ligger tvättstugan, det andra badrummet, och ytterligare två sovrum 

Även det andra badrummet på suterrängplan har dubbla handfat 

Toaletten är vägghängd, duschhörnan (ej på bild) har takduschset och vacker mosaik på golvet 

De andra två sovrummen på suterrängplanet nås via korridor med snygg ledbelysning 

Garderobsvägg med spegeldörrar (ej på bild) även i detta sovrum 

Storslagen utsikt samt utgång till uteplats 

Utsikt att vakna till... 

Tvättstuga/teknikrum. Här står även frånluftsvärmepumpen (ej på bild) 

Vi byter till solnedgångsläge 

Så ser solnedgången ut, från allrummet på suterrängplan 

 

Spabad i solnedgång... 

... och mot solnedgång 

En av de flera sittgrupperna 

Ett större sammanhang... 

... och ett ännu större sammanhang 

 

 

 

Så ser det ut på entréplan, i skymning - skymningsbilderna får tala för sig... 

 

 

 

 

 

 

 

Solnedgång från balkongen... 

Horisonten vid solnedgång... 

Horisonten - från balkongen 

Solnedgång vid stranden, någon minuts promenad från fastigheten 

Stranden, annan vinkel - och annat ljus 

En annan sandstrand i fastighetens omedelbara närmiljö 

Hamburgsunds skärgård sägs att vara en av landets vackraste... 

Brygga, där säljaren är delägare i (ingår ej i köpet, men möjlighet att hyra båtplats) 

Nyrenoverat... 

...med badstege 

Planlösning, entré- och suterrängplan 

Planlösning, loft 

Fastighetskarta 

Karta

Klicka på kartan för att zooma in/ut